Fabrikada Kadın Ve Erkeklerden ’8 Mart’ Halayı

Fabrikada Kadın Ve Erkeklerden ’8 Mart’ Halayı
Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) faaliyet gösteren bir fabrikada düzenlenen 8 Mart Dünya Emekçi Kadın Günü kutlamalarında kadın ve erkek çalışanlar halay çekti.Doğu ve Güneydoğu İş Kadınla...

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) faaliyet gösteren bir fabrikada düzenlenen 8 Mart Dünya Emekçi Kadın Günü kutlamalarında kadın ve erkek çalışanlar halay çekti.

Doğu ve Güneydoğu İş Kadınları Derneği (DOGÜNKAD) ve Diyarbakır Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (DİSİAD) 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlamaları kapsamında Diyarbakır OSB’de faaliyet gösteren bir fabrikada çalışan kadınların günü kutlandı. Fabrika bahçesinde yapılan kutlamalarda kadın ve erkek çalışanlar halay çekti.

Düzenlenen etkinliğin ardından kadınlara seslenen DOGÜNKAD Başkanı Nevin İl, her yıl düzenledikleri etkinliğin amacının işverenler ile çalışanları bir araya getirmek olduğunu söyledi. İl, bu organizasyonla çalışan kadınların sorunlarını görünür kıldıklarını ifade ederek, "Dünyada çok ciddi bir şekilde bir altüst yaşanmakta. Kadınlar üzerindeki baskı mekanizması gittikçe artmaktadır. Özellikle yaşanan savaşın kadınlar üzerinde yarattığı mağduriyet, istihdam alanına da yansıtmakta. Kadının istihdam alanında aldığı yer giderek düşmekte. İşsizliğin büyük oranda arttığı bu dönemde en çok kadınlar bu sorunu yaşıyor. Bunun görünür olması için bir çaba içerisindeyiz. 8 Mart’ın bütün kadınların üzerinde baskı ve zulmün yok olacağı günlere vesile olmasını diliyorum. Diyarbakır’da başlattığımız bu uygulama tüm Türkiye’ye yayılması bizim temennimizdir. Diyarbakır’daki işveren örgütleriyle çalışan kadınların sorunlarının görünür olması, aynı zamanda istihdamın artırılması ve girişimci kadınların artmasına yönelik ciddi işbirliklerimiz var" dedi.

Konuşmaların ardından DİSİAD Başkanı Burç Baysal ile DOGÜNKAD Başkanı Nevin İl fabrikada çalışan kadınlara karanfil dağıttı.

DİYARBAKIR ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NDE (OSB) FAALİYET GÖSTEREN BİR FABRİKADA DÜZENLENEN 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADIN GÜNÜ KUTLAMALARINDA KADIN VE ERKEK ÇALIŞANLAR HALAY ÇEKTİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.