GENÇ AŞÇILARDAN MUTFAK MÜZESİNE ZİYARET

GENÇ AŞÇILARDAN MUTFAK MÜZESİNE ZİYARET
Kahramanmaraş Mükrime Hatun Kız Meslek Lisesi’nde aşçılık bölümü okuyan öğrenciler Dulkadiroğlu Belediyesi Mutfak Müzesi’ni ziyaret etti.

Kahramanmaraş Mükrime Hatun Kız Meslek Lisesi’nde aşçılık bölümü okuyan öğrenciler Dulkadiroğlu Belediyesi Mutfak Müzesi’ni ziyaret etti. Öğrenciler, bu ziyarette şehrin yemek kültürüne dair her türlü materyale ve bilgiye ulaştıklarını kaydetti.

Dulkadiroğlu Belediyesi’nin Kahramanmaraş’a armağanı Mutfak Müzesi, gelecek nesillere mutfak kültürünü aktarmaya devam ediyor.  Aşçılık eğitimi alan Mükrime Hatun Kız Meslek Lisesi öğrencileri mutfak müzesini ziyaret ederek şehrin mutfak kültürüne dair bilmediklerini öğrendi.
Aşçılık eğitimi alan öğrenciler, mutfak müzesinin Kahramanmaraş’ın mutfak kültürünü yansıttığını söyledi. Mesleklerini icra ederken bu kültürü de korumak istediklerini dile getiren öğrenciler, Dulkadiroğlu Belediyesine bu güzel hizmetinden dolayı teşekkür etti.
Dulkadiroğlu Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Kahveci’de mutfak müzesinin görevini yerine getirdiğini söyledi. Öğrencilerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Kahveci, Kahramanmaraş’ın mutfak kültürünün mutfak müzesinde yansıtıldığını aktardı. Şehrin tarihi ve kültürel değerlerine sahip çıktıklarını hatırlatan Kahveci, bu yöndeki çalışmalarının devam edeceğini kaydetti.  

dlk_1157.jpgdlk_1145.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.