Gökdelen satışa çıkarıldı

Gökdelen satışa çıkarıldı
Kahramanmaraş İl Özel İdaresi'nin iş merkezi ve arsası toplam 164 milyon lira muhammen bedel ile satışa çıkarıldı. Buradan elde edilecek gelir ile derslik yaptırılacak.

Kahramanmaraş İl Özel İdaresi'nin iş merkezi ve arsası toplam 164 milyon lira muhammen bedel ile satışa çıkarıldı. Buradan elde edilecek gelir ile derslik yaptırılacak.
     Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzon Bulvarı'nda 1994 yılında hizmete açılan 14 katlı Özel İdare İş Merkezi'ni 34 milyon lira muhammen bedel ile satışa çıkarma kararı aldıklarını söyledi.
     Kahramanmaraş'ın eğitimde başarısını artırmak için bir seferberlik başlatmalarının zorunlu olduğunu kaydeden Kocetepe, ''Geçmişte bir girişimde bulunulmuş ve işadamlarımız 13 adet okul yaptırma sözü vermişler. Bu okulların bir kısmı tamamlandı, bir kısmının yapımı sürüyor'' dedi.
     Kocatepe, hizmete açılan ve yapımı süren okulların derslik ihtiyacını karşılamada yeterli olmadığını vurgulayarak, derslik açığını kapatmak için yeni çalışmalar yapma gereği duyduklarını ifade etti.
     Derslik açığını İl Genel Meclisi toplantısında tartıştıklarını belirten Kocatepe, şunları anlattı:
     ''Toplantıda Özel İdare İş Merkezinin satışı ile ilgili son kararı aldık. İş merkezini 34 milyon lira muhammen bedel üzerinden satışa çıkartıyoruz. Binanın artık İl Özel İdaresi hizmetleri için gerekli olmadığını düşündük. İş merkezinin, ticari bir amaçla satın alındığında, otel olarak kullanılmak üzere ya da alışveriş merkezi olarak kullanılmak üzere satın alındığında özel sektörün, girişimcilerimizin, ticaret erbabımızın işine daha çok yarayacağı düşüncesindeyiz.''
     Kocatepe, derslik yapımı için Kahramanmaraş İl Özel İdaresi'nin Adana yolundaki 85 bin metrekarelik arsasını da 130 milyon lira muhammen bedelle satışa çıkardıklarını kaydetti.
     Kocatepe, iş merkezi ve arsa satışından elde edecekleri geliri Kahramanmaraş'ın derslik ihtiyacını gidermek için harcayacaklarını bildirdi. (AA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.