Gülbay; Nasip Olursa Bende Varım

Gülbay; Nasip Olursa Bende Varım
Tabip Gülbay; Elbistan’ın hizmetkârı ve vatandaşın vicdanı olmak için “ben de varım” diyerek Elbistan Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu belirtti.

Maliye Bakanlığında bir süre görev yaptıktan sonra Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği görevine atanan akabinde de Enerji Bakanlığı Etimaden İşletmeleri Genel Müdür Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini başarılı bir şekilde yürüten Tabip Gülbay; Elbistan’ın hizmetkârı ve vatandaşın vicdanı olmak için “ben de varım” diyerek Elbistan Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu belirtti.

Aynı zamanda siyaset bilimi doktoru olan ve 7 Haziran 2015 Genel seçimlerinde de aday adayı olan Gülbay, o dönemden bu yana kişisel hedefini; “kadim kültürümüzde iyi yönetim sanatı anlamına gelen siyaset aracılığı ile milletin hizmetkârı ve milletin vicdanı olabilmektir” sözleriyle özetliyor.

Elbistan’da yaptığı sivil toplum örgütleri ziyaretlerinde bilgi birikimine ve tecrübesine güvendiğini belirten Gülbay, bu birikimlerini vatandaş-sivil toplum ve şehrin dinamikleriyle birleştirip Elbistan’nın kronikleşmiş sorunlarını çözmek için kullanacağını belirtiyor.

Yapacağı tüm hizmetlerin temelinde adil olmak anlayışının yatacağını belirten Gülbay, “seçmene ulaşılabilir olmak” ve “seçmenle iç içe olmak” olmazsa olmazlarımdan diyor.

“Özel yatırımlar kalkınmanın vazgeçilmezidir” ilkesinden hareketle özel yatırımların önüne çıkabilecek engellerin birincil elden takip edileceğini, ilçemizin yatırım ortamının (ekonomik alt yapının) iyileştirilmesine ve dolayısıyla daha fazla üretime özel önem verileceğini belirten Gülbay, belediyenin bütçesini yönetilebilir kılmak için bütçe dışı kaynakların (yurt içi ve yurt dışı fonların) çeşitli projeler yoluyla ilçemize getirileceğini ifade ediyor.

YOL MEDENİYETTİR

“Yol medeniyettir” ilkesinden hareketle ilçemizin çevre il ve ilçeleri ile olan bağlantı yollarının yapılması/yapılmakta olanlarının hızla tamamlanmasının sağlanması gerektiğini belirten Gülbay; Elbistan Belediye Başkanı olduğunda, çalışma çağındaki nüfusun istihdam edilebilirliğinin artırılmasına yani “işsizlikle mücadeleye” özel önem vereceğini belirtiyor.

Meselenin “zengin” olmak değil, “memleketi zengin etmek” olduğunu belirten Gülbay, parolasını tek kelimeyle özetliyor: “Hizmet”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.