GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI MEMUR ALACAK

GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI MEMUR ALACAK
Devlet Personel Başkanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden yayımlanan ilana göre Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bünyesine en az lise mezunu 40 memur alımı yapılacağı duyuruldu.

Devlet Personel Başkanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden yayımlanan ilana göre Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bünyesine en az lise mezunu 40 memur alımı yapılacağı duyuruldu.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden yayımlanan ilanla beraber 40 memur alımı yapılacağı duyuruldu. Söz konusu yayımlanan ilanda en az lise mezunu memur alımı yapılacağı ifade edildi.

İlanın başvuru şartları, başvuru detayları ve başvuruların nereye yapılacağıyla alakalı olarak detayları sizler için açıklıyoruz.

GÜMRÜK BAKANLIĞI MEMUR ALIM İLANI YAYIMLANDI

Gümrük Bakanlığı tarafından yayımlanan ilanla beraber memur alımı yapılacağı duyuruldu. Yayımlanan ilanda en az lise mezunu adayların başvuru yapabilecekleri ilanın detaylarına yer verilirken başvuru detaylarını açıklıyoruz.

HANGİ KADROLARA PERSONEL ALIMI YAPILACAK?

Yayımlanan alım yapılacak kadro olarak; 3 Mühendis, 4 Teknisyen kadrosunun yanı sıra; 1 Diyetisyen, 1 Kimyager, 2 Mütercim, 1 Ambar Memuru, 1 Veznedar ve 1 Koruma ve Güvenlik Görevlisi alımı yapılacağı ifade edildi. Alım yapılacak kadrolara ise en az lise mezunu adayların başvuruda bulunacağı açıklandı.

HANGİ İLLERDE ALIM YAPILACAK?

Söz konusu memur alımlarının yapılacağı iller; Ankara, Bursa, Van, İstanbul, Mersin, Kocaeli, Edirne, Gaziantep, İstanbul, Kocaeli, Şırnak, Ağrı, Diyarbakır olarak açıklandı.

BAŞVURUDA ARANAN GENEL ŞARTLAR NELER?

Söz konusu yayımlanan ilana başvuru yapacak adaylarda aranan genel başvuru şartları ise; *657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartlarına sahip olmak. *Lisans mezunları için ise 2016 yılında düzenlenen KPSS'den P3 puan türünden önlisans mezunları için belirtilen KPSSP93 ve ortaöğretim mezunları için ise KPSSP94 puan türlerinden 70 ve üzeri puan almış olmak şartları isteniliyor.

Yayımlanan ilanın genel başvuru şartlarına adayların haiz olmaları gerektiği ifade edildi. Adayların başvuru şartlarına uyumlu olmadığı taktirde başvurularının geçersiz sayılacağı ifade edildi.

BAŞVURULAR NE ZAMAN SONA ERECEK?

DPB'de yayımlanan söz konusu ilana başvurular 26 Mart 2018 tarihinde başlayacak ve 6 Nisan 2018 tarihine kadar devam edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.