Anne Olmak İsteyenler Dikkat!

Anne Olmak İsteyenler Dikkat!
Eğer eşinizle karar verdiniz ve çocuk istiyorsanız uzmanlar bazı önerilerde bulunuyorlar.İşte o öneriler;

 

Bazı çiftler çok istedikleri halde çocuk sahibi olamadıklarından yakınır ve ne yapmaları gerektiğini öğrenmeye çalışırlar. Eğer eşinizle karar verdiniz ve çocuk istiyorsanız uzmanlar bazı önerilerde bulunuyorlar.İşte o öneriler;

İdeal Annelik Yaşı

Yumurtalık rezerviniz iyi ise,40 yaş üzeri bile gebe kalabiliyor.Dünyada hesaplanan ideal anne yaşı 24-28 yaş aralığıdır.Bu birazda bebeğe bakımla da ilintili bir durumdur.35 yaş üzeri annelerin çocukları down sendromlu olacak diye bir şey yoktur.Genç yaşta da bu riskiniz var.Fakat 35 den sonra bu risk artıyor.Sadece down değil,başka hastalıklara yakalanma riskiniz de artıyor.Gebelik de yüksek tansiyon,şeker ,erken doğurma riskiniz artıyor.Unutulmamalıdır ki 40 yaşa kadar dünya’ya sağlıklı bebek getirenler vardır. 

Gebelik Öncesi Diş Taraması Şart!

Gebelik öncesi ağız ve diş sağlığı çok önemlidir.Gebelikte dişler hem hormonların etkisiyle hem de alınan ilaçların etkisiyle zarar görebiliyor.Gebelik öncesi diş taraması mutlaka yaptırılmalıdır. 

Erkekte  Yaş Önemli

Erkekler için de biyolojik saat ilerliyor. 40 yaş üstü erkeklerle birlikte olan kadınların gebelik şansı düşer. 30 yaşın altındaki bir kadın için, 40 yaş üstünde bir erkekle gebelik şansı yüzde 25 azalırken, 35-37 yaşları arasında bir kadının 40 yaş üstünde bir erkekle gebelik şansı yüzde 50 azalır. Ayrıca 40 yaş üstü erkekle birlikte olan bir kadının düşük yapma şansı da artar. 

Gebeliğe Bazı Engeller

Yoğun ve stresli bir iş ya da aile hayatının içinde bulunmak,hormon salınımını direkt etkiliyor. Bunun yanında; hızlı hayat koşullarına ayak uydurmaya çalışırken yeterli ve dengeli beslenememek de doğurganlığı etkileyen çok önemli bir faktör. Ayaküstü atıştırmalarla ya da fastfood'larla geçiştirilen beslenme tarzı nedeniyle, vücut birçok besinden mahrum kalıyor. Yeterli vitamin, mineral ve kaliteli protein alamamak; hormonların düzenli ve yeterli çalışmasını engelliyor. Kadının çok zayıf ve ideal kilosunun altında olması da adet düzensizliği yaratıyor. Bütün bu düzensizlikler de yumurtlamayı engelleyerek gebe kalma şansını azaltıyor. 

650.20120529172507.jpg

Doğal Yolla Hamile Kalmak İçin

Uzmanlar,hiçbir sağlık sorunu olmayan çiftlerin bile sadece yüzde 15’inin bebek sahibi olabildiğini belirtiyor.Çiftlerin büyük bir kısmında hamile kalamamanın nedenini açıklayacak sebepler bulunabilirken, yaklaşık yüzde 10-12’sinde herhangi bir sebep tespit edilemez. Bu çiftler açıklanamayan kısırlık olarak adlandırılırlar.Amerika’da özellikle kısırlık yaşayan hastalar düşünülerek, doğal yolla hamile kalmaya yardımcı olması amacıyla üretilmiş olan sperm dostu Preseed jel, artık TC. Sağlık Bakanlığı izini ile ülkemizde de bulunuyor.Bu jel, sperm hücrelerine antioksidan desteği sağlayarak güçlendirip, spermlerin yumurtaya doğru olan yolculuğunda önemli ölçüde fayda sağlayarak, doğal yolla hamile kalınmasına yardımcı oluyor.Tüp bebek öncesi sizde doğal yolla hamile kalmayı deneyebilirsiniz.

Gıda Alımını Göz Ardı Etmeyin

Hamileliği planlayan anne adayı gıdasına da önem göstermelidir. Gebelik öncesi bazı vitaminler bazı doğumsal sakatlıkları önleyecektir. Örneğin folik asit isimli vitaminin gebeliğin ilk haftalarında alınmasının, omurilik ile ilgili doğumsal sakatlıkları yaklaşık % 50 azalttığı gösterilmiştir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.