Suriyeliler Sağlık Kontrolünden Geçirildi

Suriyeliler Sağlık Kontrolünden Geçirildi
Suriyeli aileler, sağlık kontrollerinden geçirilerek, olası bulaşıcı hastalıklara karşı koruma altına alındı.

AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca ve yönetimi tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında Elbistan’a yerleşen Suriyeli aileler, sağlık kontrollerinden geçirilerek, olası bulaşıcı hastalıklara karşı koruma altına alındı.

  Karaelbistan beldesinde yer alan eski hizmet alanlarındaki kullanılmayan binalara yerleşen Suriyeli sığınmacılara, AK Parti Elbistan İlçe Teşkilatı sahip çıktı.

  Ramazan ayı dolayısıyla Suriyeli ailelere gıda yardımında da bulunan AK Parti İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca, “Yaklaşık 30-35 Suriyeli vatandaşın Elbistan’da yaşadığını öğrendik. Bu aileleri ziyaret ederek son durumları hakkında bilgi almak istedik. Ama Suriyeli ailelerin çok zor şartlarda burada konakladığını tespit ettik. Bizler de bu kapsamda burada kalan Suriyelilerin daha uygun şartlarda yaşamlarını sürdürebilmeleri için çalışmalara başladık. İlk etapta uzun süredir muayene olamayan Suriyeli aileler ve çocuklar, Elbistan Devlet Hastanesi başhekimi ve ekibi tarafından sağlık kontrollerinden geçirildi. Yerleşim alanının dezenfektasyonun yapılması yönünde ilgili kurumlara bilgi verdik. Bu kapsamda çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.

  Elbistan Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Muhammet Fatih Kılaç ise, “2 aydır Elbistan’da kalan Suriyeli aileler yaşadıkları yerde sağlık kontrolünden geçirildi. Uzman arkadaşlarımızla birlikte gereken kontrolleri yaptık” dedi.

  Sağlık kontrollerinden geçen Suriyeli aileler ise, AK Parti İlçe Teşkilatı’na ve sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.