GÜNEŞ ALANYA'DA DÖRT MEVSİM GÜLÜMSÜYOR

GÜNEŞ ALANYA'DA DÖRT MEVSİM GÜLÜMSÜYOR
Kuzeyinde Toros dağları, güneyinde Akdeniz'in bulunduğu Antalya'nın Alanya ilçesi, deniz, kum, güneş ve tarihiyle ziyaretçilerini dört mevsim büyülüyor

 "Güneşin gülümsediği yer" sloganıyla tanıtılan Antalya'nın Alanya ilçesi, yılın dört mevsiminde tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra denizi, kumu ve güneşiyle turistleri ağırlıyor.

Selçukluların başkent Konya'nın yanı sıra kışlık merkez olarak kullandığı Alanya, 80 kilometre uzunluktaki sahiliyle yerli ve yabancı turistlere yılın her mevsimi tatil imkanı sunuyor.

Sadece yaz aylarında değil, kış ve sonbaharda da turistlerce tercih edilen Alanya'da, güneş yüzünü gösterdiğinde Kleopatra, Damlataş ve Keykupat plajlarında güneşlenen, denize giren, balık tutan ve spor yapan çok sayıda turiste rastlamak mümkün.

Kızıl Kule, Alanya Kalesi, Tersane, Tophane, Alarahan, Dim ve Damlataş mağarası gibi turistik yerleriyle dikkati çeken ilçede iklimi nedeniyle farklı ürünler yetiştirilebiliyor. Anamur ve Gazipaşa ile Türkiye'deki muz üretiminin tamamına yakınını karşılayan Alanya'da tropikal meyvelerden avokado ve yeni dünya da üretiliyor.

Güzelliklerine hayran kaldıkları ilçeye yerleşiyorlar

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Alanya'da iklimi ve coğrafi koşulları dolayısıyla dört mevsim turizm yapılabildiğini söyledi.

İlçenin ekimde 30 derecelerde bir sıcaklığa sahip olduğunu aktaran Sili, "Bu kasımda da bu şekilde devam edecektir. Ülke veya bölgelerle kıyasladığınızda ocak, şubat ve mart ayında denize girebiliyorsunuz. Özellikle soğuk ülkelerden gelen insanlar denize girebiliyor, güneşlenebiliyor." dedi.

İlçede, yazın kavurucu sıcağından bunalanların yaylalara ve Dimçayı'na akın ettiğini vurgulayan Sili, insanların sularda serinleme imkanının bulunduğunu dile getirdi.

Güzelliklerine hayran kaldıkları ilçeye yerleşen birçok yabancı olduğunu anlatan Sili, Rusya ve Almanya ağırlıklı turistlerin ağırlandığına, İskandinav ülkelerinden gelenlerin en çok tercih ettiği bölgenin de Alanya olduğuna işaret etti.

Sili, Doğu Avrupa ülkesi vatandaşlarının da birinci tercihinin Alanya olduğunu bildirdi.

"Alanya önemli ve güzel bir destinasyon"

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Suat Çavuşoğlu ise ilçenin dört mevsim deniz, kum, güneş kültürünü yaşadığı bir destinasyon olduğuna dikkati çekti.

Yılın tamamında güneşin yüzünü gösterdiği ilçede, ekimde insanların plajlara akın ettiğini, denize girdiğini belirten Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"Şu an yoğun şekilde turizm akımı devam ediyor. Kışın da üçüncü yaş grubuyla devam ettiriyoruz. Rezervasyonlar şu anda üçüncü yaş grubundan geliyor. Alanya önemli ve güzel bir destinasyon. Ocakta denize girdiğimi biliyorum. Avrupa ve Kuzey Avrupa'da derecelerimiz eksilere indi. Bu insanların Alanya'ya gelmelerini bekliyoruz."

Alanya'ya dördüncü kez gelen Rus turist Anton Bilan, hala havanın çok sıcak olduğunu ve yüzebildiğini ifade etti. Bilan, "Gündüzleri sahilde yoga yapıyoruz. Sonra denize giriyor, güneşleniyoruz. Burada güzel arkadaşlıklar da edindik." dedi.

 

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.