HATAY'DA 79. DOĞAKA YÖNETİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI

HATAY'DA 79. DOĞAKA YÖNETİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI
İskenderun ilçesinde Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) 79. Yönetim Kurulu Tolantısı gerçekleştirildi.

İskenderun ilçesinde Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) 79. Yönetim Kurulu Tolantısı gerçekleştirildi.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası'nda (İTSO) gerçekleşen toplantıda açılış konuşmasını yapan Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, toplantının bölge için hayırlı olmasını diledi.

Ajansın 2017 yılı çalışma programı çerçevesinde çeşitli alanlarda proje destek faaliyetleri ile yatırım destek faaliyetlerine devam ettiğini belirtten Vali Coşkun, şöyle devam etti:

"Destek programları kapsamında 2017 yılı teknik destek programında daha önceki dönemlerde başarılı olan projelerin uygulanmasına devam edilmekte olup Eylül-Ekim dönemi için yeni başvurular alınmaktadır. Güdümlü proje desteğinde ise devam eden projelerin yanı sıra yeni projelerin bölgemize kazandırılması amacıyla hem ilgili kurum ve kuruluşlarla hem de Kalkınma Bakanlığı ile çalışmalara devam edilmektedir."

Öte yandan 2016 yılı başında ilan edilen ve daha sonra durdurulan proje teklif çağrısı yöntemi ile uygulanan destek programlarına yeniden başlandığını ifade eden Coşkun, bu konuda da gerekli çalışmaların tamamlanıp, Kalkınma Bakanlığı ile görüşmelere başlandığını kaydetti.

- "Organizasyon çalışmalarına devam edilecek"

Bölgedeki sektörlerin rekabet gücünü geliştirmeye ve fiziksel altyapının iyileştirlimesine yönelik destek programlarının 2017 yılı içerisinde ilan edileceğini planladıklarını ifade eden Coşkun, diğer bir taraftan başta Avrupa Birliği (AB) olmak üzere diğer fon kaynaklarından da bölgeye pay kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.

Başvurusu tamamlanan 5 adet projenin değerlendirme aşamasının devam ettğinin altını çizen Coşkun, şöyle konuştu:

"Toplam değeri yaklaşık 14 milyon euro olan projelerin değerlendirme çalışmaları kapsamında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı temsilcileri tarafından 23 Ekim 2017 tarifinde Kahramanmaraş ilimize teknik gezi yapılacaktır. Organizasyon çalışmalarına Hatay'da yapılacak olan Zeytincilik Çalıştayı ve Organik Tarım Çalıştayı, Kahramanmaraş'ta yapılacak olan Ceviz Çalıştayı ve her üç ilde yaplacak olan devlet destekleri bilgilendirme panelleri ile devam edilecektir."

Bunların yanı sıra kanatlı hayvan sektör raporu ve tesis fizibilitesi, meyve dondurma ve meyve suyu konsantresi tesis ön fizibilitesinin ile TR63 bölgesi güneş enerjisi potansıyelinin tespitine yönelik araştırma ve fizibilite çalışmalarının tamamlanma aşamasında olduğunu aktaran Coşkun, çalışmaların devam ettiği bilgisini paylaştı.

Toplantıya, Hatay Valisi Erdal Ata, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan ile Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş katıldı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.