HAYVANLARI OTLATIRKEN SÖYLEDİĞİ ŞARKILARLA FENOMEN OLDU

HAYVANLARI OTLATIRKEN SÖYLEDİĞİ ŞARKILARLA FENOMEN OLDU
Hayvanları otlatırken söylediği şarkılarla fenomen olan Azerbaycanlı çoban Pervin Seferov, Türkiye'de ses yarışmalarına katılmak istediğini söyledi.

Hayvanları otlatırken söylediği şarkılarla fenomen olan Azerbaycanlı çoban Pervin Seferov, Türkiye'de ses yarışmalarına katılmak istediğini söyledi.

Azerbaycanlı çoban Pervin Seferov (32), koyunlarını otlatırken söylediği "Ağlaya Ağlaya" adlı şarkısıyla bir gecede fenomen oldu.

Sosyal medya kanalı olan ve seslendirdiği şarkılarla binlerce kişi tarafından takip edilen Azerbaycanlı çoban Seferov, sesinin güzelliği ile dikkat çekiyor. Seferov, Türkçe şarkılar da seslendiriyor. Çektiği video görüntüsünü Youtube'a yükledikten sonra bir anda 3 milyon takipçisi olan Seferov İHA'ya konuştu. İşçi olarak çalışırken hep şarkı okumayı hayal ettiğini söyleyen Pervin Seferov, "Defalarca şarkı okuyup internete yüklemeyi düşündüm. Koyunları otlarken doğadan ilham olarak bir video çektim ve ağlaya-ağlaya şarkısını okudum. Daha sonra Youtube sayfasında paylaştım ama bu derecede beğenileceğini, destek vereceklerini bilmiyordum. Ertesi gün arkadaşlarım bana "Pervin uyan meşhur oldun" dediler. Birkaç gün içinde Azerbaycan ve Rusya sitelerinde yayınlanmaya başladı. Daha sonra beni Azerbaycan Milli Konservatuvarı'ndan ücretsiz eğitim teklifi aldım. Beni dinlediler ve konservatuvara giriş sınavına aldılar ama yazılı sınavı geçemedim, yeterli puanı toplayamadım. Müzik eğitimi almak, sesimi geliştirmeyi çok isterdim" dedi.

Azerbaycan'da ses yarışmalarına katılmaya çalıştığını belirten Seferov, "Azerbaycan'da birkaç ses yarışmasına katılmaya çalıştım ama o yarışmalar müzik eğitimi olan insanları aldığı için elemeleri geçemedim. Ama herkese kendi yeteneğimi göstermek isterdim" dedi.

"TÜRKİYE'DE SES YARIŞMASINA KATILMAK İSTİYORUM"

Türkiye'de ses yarışmasına katılmayı istediğini vurgulayan Seferov, "Türkiye'de ses yarışmasına katılmak istiyorum. Bildiğiniz gibi orada büyük bir ses yarışması var oraya katılmak isterdim. Bazen koyunları otlatırken kendimi o sahnedeyken gibi hayal ediyorum. Hatta kendi kendime hangi jüriyi seçerim diye de hayaller kuruyorum" diye konuştu.

Arkadaşlarının şarkı söylemesi için destek olduğunu söyleyen Seferov, "Arkadaşlarım şarkı söylemem için bana destek oluyor. Ben bu işi sürdürmeyi düşünüyorum ama ilk önce eğitim almak istiyorum. Azerbaycan'da tanıdıktan sonra en çok Azerbaycan şarkılarını söylememi istiyorlar. Türkiye'den de en çok Azerbaycan klasiklerinin şarkılarını benden dinlemek istiyorlar" ifadelerini kullandı.

Seferov, Azerbaycan Neftçala kentine bağlı 400 haneli küçük bir köyde yaşıyor. Hayvancılık yapan ve çiftçilikle uğraşan fenomen çoban kış aylarında ise inşaat ve yol yapım işlerinde çalışıyor.

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.