İçişleri Bakanlığı 100 Kamu Personeli Alımı Başvuruları Başlıyor

İçişleri Bakanlığı 100 Kamu Personeli Alımı Başvuruları Başlıyor
İçişleri Bakanlığı tarafından bir ilan yayımlanmış ve yayımlanan ilanda 100 Kaymakam Adayı alınacağı ifade edilmişti.

İçişleri Bakanlığı tarafından bir ilan yayımlanmış ve yayımlanan ilanda 100 Kaymakam Adayı alınacağı ifade edilmişti.

İçişleri Bakanlığı tarafından günler öncesinde Devlet Personel Başkanlığının resmi web adresi üzerinden bir ilan yayımlanmıştı. Yayımlanan ilanda 100 Kaymakam Adayı alımı yapılacağı ifade edildi. 

GENEL ŞARTLAR

Söz konusu alım hakkında ilanda bazı açıklamalarda yapıldı. Buna göre söz konusu açıklamada genel şartlar belirtildi. Kimlerin başvuru yapacağı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Üniversitelerin Siyasal Bilgiler, Hukuk, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ile bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki en az dört yıl süreli fakültelerden mezun olmak. 1700 sayılı Dahiliye Memurları Kanunu’nun 2 ve 2/A ile 657 sayılı DMK’nın 48/A maddelerinde yer alan şartlara haiz olmak. 01 Ocak 2018 tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak (01.01.1983 ve daha sonraki tarihlerde doğanlar). Askerlikle ilişiği bulunmamak, askerlik hizmetini yapmış veya erteletmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak.''

BAŞVURU DETAYLARI

İçişleri Bakanı kamu personeli alımı için başvurular ÖSYM aracılığı ile yapılacaktır. Söz konusu alım ilanına başvuru yapacak olan adaylar 5 Temmuz 2018 ile 12 Temmuz 2018 tarihleri arasında ÖSYM başvuru merkezinden veya https://ais.osym.gov.tr internet adresinden başvurularını yapacaklar ardından e sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır.

Sınava girecek adaylar 05-13 Temmuz 2018 tarihleri arasında, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ÖSYM adına 180,00 TL sınav ücreti yatıracaklardır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.