İş Kurumu ve Ali Yüce

Kahramanmaraş Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü son yıllarda, istihdam ağırlıklı yaptığı çalışmalarla kamuoyunun takdirini kazanıyor.

Eski adıyla “iş ve İşçi Bulma Kurumu” olarak bilinen yeni adıyla da kısaca “İş Kurumu” dediğimiz müdürlük son yıllarda yaptığı istihdam odaklı çalışmalarıyla her kesimin takdirini kazanıyor.

Hani bir söz var; “At sahibine göre kişner” diye. Ali Yüce isminde genç bir hemşerimizin bu kurumun başına gelmesiyle birlikte, kurum şaha kalktı.

Bu yıl ikinci defa düzenlenen 2. İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı bir önceki yıla göre daha donanımlı ve profosyonellik arz etmektedir. Meseleyi basite indirmek yerine firmalara stand ve tanıtım kültürü de kazandırdığını hesaba katmalıyız.

Nitekim geçen yıl Ankara ve İstanbul’da yapılan Kahramanmaraş Tanıtım Günlerinde bizim firmalarımızın stand açma kültürünün ne kadar zayıf olduğu görüldü.

Meseleye bu açıdan baktığımızda istihdam fuarının aynı zamanda tanıtım kültürünün oluşmasına da büyük katkı yaptığını söyleyebiliriz.

Burada stand açan, bu fuarın gerçekleşmesine katkı koyan, emek veren, ter akıtan bütün emeği geçenleri İl Müdürü Ali Yüce şahsında kutluyor ve tebrik ediyorum.

Alkışlar İl Müdürü Ali Yüce için!....

**

YAĞMURA TESLİM OLAN ALT YAPIMIZ

Sosyal Medyada iki saat ancak yağan yağmur sonrasında oluşan görüntüleri görünce üzülmemek elde değildi.

Neredeyse 30 yıldır “derelerin kapatılmaması ve dere olan yerlere konut izni verilmemesi için” yazıp çizdik.

Kahramanmaraş’ın çok bilmiş mimar, mühendis ve diğer Teknik Odaları, Belediyede görev yapan ilgililer ve yetkililer Yürükselim Mahallesindeki su deposu patlaması sonrasında oluşan can kaybı ve görüntüleri bir tecrübe olarak görmek ve bu olay sonrasında planlama yapmak yerine meseleye basit bir kaza ve kader deyip geçiştirmelerinin bu gün sıkıntılarını yaşıyoruz.

Yıllar önce Dereköy taşkını ve o taşkının Kahramanmaraş’a verdiği zararı gören ve bilen insanlar, bu konuda çözüm üretmek yerine işin kolaycılığına kaçmışlar, konuyu kadere havale etmişlerdir. Oysa tedbir almak ve takdiri yüce Mevla’ya bırakmak doğru olan değil miydi?

Üzülerek ifade etmem gerekiyor ki;

Kahramanmaraş’ta imar uygulamalarını mimar ve mühendisler değil parası olan gözünü rant büyümüş insanlar çiziyor, uyguluyor.

İnsan canının, hayatının bu kadar ucuz olduğu, ilgisizliğin had savhada olduğu başka bir kent hayal edemiyorum.

Yedi tepe üzerine kurulan bu güzel kentimizde akılcı bir imar uygulaması yapılsaydı. Alt ve üst yapılar dereleri kapatmak yerine derelerden faydalanılarak planlanıp hayata geçseydi, bunların hiç biri yaşanmazdı.

Kentte yaşayan insanlar, kente sahip çıkmak yanlış yapıldığında da çıkıp bunları söylemek gerektiğini düşünüyorum.

Kahramanmaraş’ta son otuz yılda Teknik Odalarda Oda başkanlıkları yapanlar sorumluluk almamış, yapılan yanlışlara göz yummuşlardır. Yaşanan bu sorunlarda Belediye Yönetimleri suçlu olduğu kadar bu Odalarda suçludur.

STK dediğimiz kurumlar ne zaman kendi sorumlulukları ile ilgili söz söylemeye başlayacaklar.

İşte bunu merak ediyorum?

Ve insanları korkmadan konuşmaya davet ediyorum. Biliyorum ki, korkunun ecele faydası yoktur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi