“İSRAİL BİR İŞGAL DEVLETİDİR”

“İSRAİL BİR İŞGAL DEVLETİDİR”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen İnovasyon ve Girişimcilik Haftası Kapanış Töreninde konuştu.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İsrail bir işgal devletidir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen İnovasyon ve Girişimcilik Haftası Kapanış Töreninde konuştu. Erdoğan, ABD'nin Kudüs kararının tam anlamıyla bir provokasyan olduğunu, Türkiye'nin nazarında hiçbir geçerliliği bulunmadığını belirterek, "Hiç kimse hukukun üstünde değildir. Hiçbir ülke pazusuna güvenerek uluslararası hukuku yok sayamaz" dedi. Erdoğan'ın hedefinde İsrail de vardı. Cumhurbaşkanı, "İsrail bir işgal devletidir. Şu anda polisiyle bütün oradaki gençleri, çocukları adeta terör estirerek vuruyorlar, F16'larıyla Gazze'ye saldırıyorlar. Bir taraftan Filistin'e saldırıyorlar" ifadelerini kullandı.

Kudüs'ün tüm İslam aleminin kırmızı çizgisi olduğunu belirten Erdoğan, Kudüs'ün kaderinin 1967'den beri Filistinlilerin topraklarını gasp eden işgalci bir devletin ellerine bırakılamayacağını, bunun kuzuyu kurda teslim etmek anlamına geldiğini söyledi.

 

“İSRAİL BİR İŞGAL DEVLETİDİR”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.