İŞSİZLİK RAKAMLARI AÇIKLANDI

İŞSİZLİK RAKAMLARI AÇIKLANDI
Türkiye'de işsizlik oranı, temmuzda geçen yılın aynı dönemine göre değişmeyerek yüzde 10,7 seviyesinde gerçekleşti. Söz konusu dönemde işsiz sayısı 3 milyon 443 bin kişi oldu

ANKARA (AA) - Türkiye'de işsizlik oranı, temmuzda geçen yılın aynı dönemine göre değişim göstermeyerek yüzde 10,7 oldu. Söz konusu dönemde işsiz sayısı 119 bin kişi artarak 3 milyon 443 bin kişi olarak kayıtlara geçti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayına ilişkin iş gücü istatistiklerini açıkladı.

Buna göre, Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı, temmuzda geçen yılın aynı dönemine göre 119 bin kişi artarak 3 milyon 443 bin kişiye ulaştı. Aynı dönemde işsizlik oranı değişmedi ve yüzde 10,7 oldu. Bir önceki aya göre ise işsizlik oranında 0,5 puanlık artış görüldü.

Temmuzda tarım dışı işsizlik oranı da değişmedi ve yüzde 13 olarak tahmin edildi.

Söz konusu ayda 15-24 yaş grubunu içeren genç işsizlik oranı 1,3 puanlık artışla yüzde 21,1'e çıktı.

İşsizlik, 15-64 yaş grubunda 0,1 puanlık azalışla yüzde 10,9 olarak gerçekleşti.

İstihdam edilenlerin sayısı temmuzda, geçen yılın aynı dönemine göre 1 milyon 122 bin kişi artarak 28 milyon 758 bin kişi, istihdam oranı ise 1 puanlık artışla yüzde 48 oldu.

İş gücüne katılım oranı 1 puan artarak yüzde 53,7 olarak gerçekleşirken, söz konusu dönemde herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşuna bağlı olmadan çalışanların oranı, geçen yılın aynı dönemine göre 0,9 puan artarak yüzde 35,2'ye yükseldi.

Muhabir: Ayşenur Sağlam, Arife Yıldız Ünal

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.