İŞTE AŞIK OLDUĞUNUZ BİRİNİ UNUTMANIN YOLLARI

İŞTE AŞIK OLDUĞUNUZ BİRİNİ UNUTMANIN YOLLARI
Aşık olmak bir anda olur ama unutmak uzun bir sürenizi alır. İlişkiniz bitti ama ona karşı sevginiz içinizi acıtıyor. Yani halen seviyorsanız, vereceğimiz tüyoları uygularsanız kısa bir sürede onu unutmanız mümkün olacaktır.

Aşık olmak bir anda olur ama unutmak uzun bir sürenizi alır. İlişkiniz bitti ama ona karşı sevginiz içinizi acıtıyor. Yani halen seviyorsanız, vereceğimiz tüyoları uygularsanız kısa bir sürede onu unutmanız mümkün olacaktır.

İnsanlar bir anda aşık olur ancak unutmaları bir anda olmaz. Nasıl ayrıldığınıza bakmazsınız genelde ayrılan çiftler unutmakta zorlanır ve sürekli eli telefona gider. Acaba arasam ve tekrardan barışsam gibi bir sürü senaryo akıllarında kurarlar. Behzat Ç dizisinde bir bölümünde bu söz söylenmişti: Unutmak kelimesi Un’dan gelir; birini unutmak için unu ufak etmek gerekir, birini unutmanız tamamen söz konusu değildir. Zamanla saçını, gözünü ve sesini unutursunuz ve gittikçe sadece hayalleri beyninizin bir köşesinde kalır. Evet, belki bir insanı unutabilirsiniz ancak yaşadıklarınızı ve size hissettirdiklerini asla unutamazsınız. Tabi bu söylediklerim gerçek bir aşk için geçerlidir. Öyle hoşlandığınız bir iki günlük aşklar için değil.

İşte bir insanı unutmayı aklınıza koyduğunuzda yapmanız gerekenler;

Konuşmayın

Lafı dolandırmanın anlamı yok. Eğer bitmişse bitmiştir. Onun hakkında konuşmanız aklınızdan çıkmasını engelleyecektir. Bunun için lafı dolandırıp ona getirmenin anlamı yoktur. Arkadaşlarınız onun hakkında konu açtığı zaman hassasiyetinizi belli ederek konuşmamak istediğinizi söyleyin. Unutmayın konuşurken bir şeyleri öldürmezsiniz, içinizde yaşatırsınız.

Aramayın

Telefonla arasam mı aramasam mı gibi ikilemlere düşmeyin. Zaten kesin olarak ayrılmışsanız aramanız, onun sesini duymanız sizi yeniden başladığınız yere götürecektir. Acınızı katlamak istemiyorsanız aramayın. Hatta telefonunuzu da yanınızda taşımayı bırakın. Başka uğraşlarla oyalanın.

Cevap Vermeyin

Arada bir vicdanını rahatlatıp seni arayabilir bunun için mesajlarına ya da aramalarına cevap vermeyin. Bu aramaları geri dönmek için değil, kendisini rahatlatmak için olacaktır. Bunun için cevap verme, üzülen yine sen olacaksın. Görmezden gel.

Gitmeyin

Onunla güzel vakit geçirdiğiniz mekanlara gitmeyin. Gittiğiniz zaman onunla geçirdiğiniz güzel vakitleri hatırlayacak ve üzüleceksiniz. Bunu kendinize yapmayın. Onu unutmak için yeni yerler keşfedin.

Görmezden Gelin

Onunla tesadüfen karşılaştığınız zaman görmezden gelin ancak böyle bir şansınız yoksa da ona aldırış etmeyin, rahat davranın ve uzun süreli bir konuşma gerçekleştirmeyin.

Ortak Arkadaşlara Sormayın

Birlikteyken edindiğiniz ortak arkadaşlarınıza onu sormayın ve ne yaptığı konusunda meraklanmayı bırakın. Bunu öğrenmek senin için iyi olmayacaktır. Zaten arkadaşlar seni yanıltıcı cevaplar verecektir. Söylemezler ki ‘gününü gün’ ediyordur diye. Aman boşver gitsin.

Ümitlenme Sakın

Geri dönecek diye beklemeyin ve kendinizi boş ümitlere sürüklemeyin. Giden gitmiştir, geri dönmez artık. Sakın geri döneceğini beklemeyin, kaybeden siz olursunuz. Unutmak için arkanıza değil, önünüze bakın.

Bakmayın

Onun verdiği hediyeleri açıp, tekrardan geçmişe gitmeyin. Üzülen siz olursunuz. Bunun için ona dair eşyaları ya çöpe atın ya da ulaşamadığınız bir yere koyun. Göz önünde olması unutmanızı zorlayacaktır.

Eve Kapanmayın

Eve kapanıp kendinize hayatınızı zehir etmeyin. Yataklara düşüp de sümkürüp ağlamayın. Dışarı çıkıp arkadaşlarınızla hoş vakitler geçirin. Göreceksiniz böylelikle daha da kolay unutacaksınız.

Yeni Bir İlişkiye Yelken Açma

Yeni bir ilişki için acele etme, bu senin için yaranın üzerine koyacağın yara bandından ileri gitmeyecektir. Yara kabuk atmadan yeni kişilerle tanışmaktan kaçın çünkü doğru bir şekilde düşünemezsin ve sürekli geçmişe dair düşüncelerin canlanacak. Kim bilir hayatının prensi karşına gelir, onu bile göremezsin

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.