İŞTE TANRI DAĞI’NI AŞAN İLK TÜRK

İŞTE TANRI DAĞI’NI AŞAN İLK TÜRK
İzmirli dağcı Adnan Öztaş, 25 saatte 7010 metre rakımlı Tanrı Dağı zirvesindeki buzulu yürüyerek geçen ilk Türk vatandaşı oldu.

İzmirli dağcı Adnan Öztaş, 25 saatte 7010 metre rakımlı Tanrı Dağı zirvesindeki buzulu yürüyerek geçen ilk Türk vatandaşı oldu. Öztaş, Tanrı Dağı zirvesine ulaştığında diz çöküp 3 kez yeri öptüğünü söyledi.

İzmir Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü üyesi Adnan Öztaş (57), arkadaşları Ayşe Nalbantsoy ve Kağan Kiriş ile 12 Temmuz'da özel araçlarıyla İzmir'den yola çıkarak sırasıyla; Türkiye'de 3 bin 711 metre Verçenik ve 3 bin 937 metre Kaçkarlar zirvelerini tamamladıktan sonra;Gürcistan'da bulunan 5 bin 47 metrelik Kazbeg Dağı, Rusya'da bulunan 5 bin 642 metrelik Elbruz Dağı çıkışlarını gerçekleştirdi. Ekip, Kazakistan'ı geçip Kırgızistan'a ulaşarak dünyanın en uzun buzullarından olan 95 kilometrelik Inelchek Buzulu'nu zorlu bir yürüyüşün ardından 5 günde tamamlayarak 4 bin metrede bulunan ana kamp bölgesine ulaştı. Ekipten Ayşe Nalbantsoy ana kampta kalırken, Adnan Öztaş ve Kağan Kiriş ise 5 bin 850 metrede bulunan 3. kampa 5. günün sonunda ulaştı. Adnan Öztaş, daha sonra 25 saatte 7 bin 10 metrelik Tanrı Dağı zirvesine buzulu da yürüyerek geçen ilk Türk oldu.

"3 DEFA ÖPTÜM"

Toplam 14 bin 968 kilometrelik yolu 37 günde kat eden Adnan Öztaş, "Tanrı Dağları gerçekten zorlu bir dağ. Buzulu yürüyerek geçmeyi hedeflemiştim hep. Çok zor oldu ama gerçekten değdi buna. Zirvesine ulaştığımda bana izin verdiği için diz çöküp 3 defa öptüm, teşekkür ettim" diye konuştu.

27 yıldır dağcılık yaptığını ifade eden Öztaş, dağcılığın seyircisi olmayan bir spor dalı olduğu için sponsor bulmakta da zorlandıklarını anlatarak, "8 bin metrelik dağlara çıkmayı istiyoruz. Önümüzdeki sene 8 bin metrelik bir dağ denemek isterim. Neden Türk dağcıları da Everest'e gitmesin" dedi.

 

İŞTE TANRI DAĞI’NI AŞAN İLK TÜRK

İŞTE TANRI DAĞI’NI AŞAN İLK TÜRK

İŞTE TANRI DAĞI’NI AŞAN İLK TÜRK

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.