JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI 3900 MUVAZZAF SUBAY/ASTSUBAY ALIMI YAPIYOR

JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI 3900 MUVAZZAF SUBAY/ASTSUBAY ALIMI YAPIYOR
Jandarma Genel Komutanlığı yayımladığı iki farklı ilan ile sözleşmeli muvazzaf subay astsubay alımı yapacağını açıklamıştı.

Jandarma Genel Komutanlığı yayımladığı iki farklı ilan ile sözleşmeli muvazzaf subay astsubay alımı yapacağını açıklamıştı.

Jandarma Genel Komutanlığı, Devlet Personel Başkanlığı'nın internet sitesi üzerinden yayımladığı iki farklı ilan sözleşmeli muvazzaf subay astsubay alımı yapacağını duyurmuştu. 

Kadın ve erkek adayların başvuruda bulunabileceği söz konusu alım ilanlarına ilişkin detayları siz okuyucularımıza aşağıda aktarıyoruz. 

500 MUVAZZAF SUBAY ALIM İLANI

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yayımlanan muvazzaf subay alım ilanında kadın ve erkek alımların olacağı duyuruldu. 

Jandarma, İstihkam, Muhabere, İkmal, Bakım, Personel, Maliye, Pilot ve Tabip branşlarında yapılacak alımlarda 430‟u sözleşmeli ve 70‟i muvazzaf 60‟ı pilot, 10‟u tabip olmak üzere toplam 500 subay temini yapılacak.

500 muvazzaf subay alım ilanına yapılacak başvurular KPSS puanının %70‟i ve ALES notunun %30‟u alınarak oluşturulacağı puanına göre en yüksekten düşük puana göre sıralanarak yapılacak. 

Başvuru Koşulları

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yayımlanan alım ilanına başvuru yapacak adaylardan aşağıda yer alan koşullarına haiz olmaları isteniyor. 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Sözleşmeli ve muvazzaf subay branşları için Tablo-2‟de belirlenen lisans bölümlerinden mezun olmak veya kesin kayıt tarihine (10 Eylül 2018) kadar mezun olabilecek durumda olmak, Öğrenimlerini yurtdışında bitirenlerin diplomalarının yurtiçinde geçerli olduğunu belirten Yükseköğretim Kurulu‟nca (YÖK) onaylanmış denklik belgeleri bulunmak ve bunu başvuru sistemine yüklemek, 01 Ocak 2018 tarihi itibariyle düzeltilmemiş nüfus kaydına göre lisans programından mezun olmuş veya 10 Eylül 2018 tarihine kadar mezun olabilecek durumda olanlar için yirmi yedi yaşını (01 Ocak 1991 ve sonrası doğumlular), lisansüstü öğrenimini tamamlamış ve 10 Eylül 2018 tarihine kadar tamamlayacak olanlar için otuz iki yaşını (01 Ocak 1986 ve sonrası doğumlular) bitirmemiş olmak, 2016 veya 2017 yıllarında KPSS P3 puan türünden en az 60 puan almak, 2016 veya 2017 yıllarında ALES Eşit Ağırlık (EA) puan türünden en az 50 puan almak,

3400 MUVAZZAF ASTSUBAY ALIMI

Jandarma Genel Komutanlığı yayımladığı ilanı ile kendi bünyesinde görevlendirmek üzere muvazzaf ve sözleşmeli 3400 astsubay alımı yapacağını duyurmuştu. 

Jandarma, İstihkam, Muhabere, İkmal, Bakım, Personel, Maliye, Uçak Helikopter Teknisyeni, Bando, Sağlık branşlarında yapılacak astsubay alımlarında toplam 300 erkek ve 400 kadın personel alımı yapılacak. 

Başvuru Koşulları

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yayımlanan 3400 sözleşmeli muvazzaf subay/astsubay alım ilanına başvuru yapacak adayların ilan metninde yer alan başvuru koşullarını taşımaları isteniyor. 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Sözleşmeli ve muvazzaf astsubay branşları için Tablo-2‟de belirlenen lisans veya Tablo-3‟de belirlenen ön lisans bölümlerinden mezun olmak veya kesin kayıt tarihine (17 Eylül 2018) kadar mezun olabilecek durumda olmak, (yüksek lisans mezunları için mezun oldukları lisans bölümü geçerlidir), 01 Ocak 2018 tarihi itibariyle düzeltilmemiş nüfus kaydına göre lisans veya ön lisans bölümlerinden mezun olmuş veya 17 Eylül 2018 tarihine kadar mezun olabilecek durumda olanlar için yirmi yedi yaşını (01 Ocak 1991 ve sonrası doğumlular), lisansüstü öğrenimini tamamlamış ve 17 Eylül 2018 tarihine kadar tamamlayacak olanlar için otuz iki yaşını (01 Ocak 1986 ve sonrası doğumlular) bitirmemiş olmak, 2016 veya 2017 yıllarında lisans için KPSS P3, ön lisans için KPSS P93 puan türünden en az 60 puan almak

İLANLARA BAŞVURU SÜRECİ DEVAM EDİYOR

Devlet Personel Başkanlığı'nın internet sayfası üzerinden yayımlanan sözleşmeli muvazzaf subay astsubay alım ilanlarına başvuru süreci devam ediyor. 

İlanlar ile ilgili tüm detayları görüntülemek ve başvuru kılavuzuna ulaşmak için aşağıda yer alan bağlantıları kullanabilirsiniz. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.