KADIN ÇİFTÇİLER ŞEKERBANK'IN DESTEĞİYLE GİRİŞİMCİ OLUYOR

KADIN ÇİFTÇİLER ŞEKERBANK'IN DESTEĞİYLE GİRİŞİMCİ OLUYOR
Şekerbank'ın da desteğiyle yürütülen Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı'nın bu yılki kazananları belirlendi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından başlatılan ve Şekerbank'ın da desteğiyle yürütülen Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı'nın 2017 yılı kazananları belli oldu. Şekerbank, 44 projeye toplamda 155 bin TL destek sağladı.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın başlattığı ve Şekerbank'ın desteği ile son 3 yıldır sürdürülen Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı kapsamında 2017'nin en iyi projeleri ödüllendirildi.

Ödül töreni, Dünya Kadın Çiftçiler Günü'ne özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın ev sahipliğini yaptığı törende, kadın çiftçilere ödüllerini Emine Erdoğan verdi.

Afyonkarahisar, Amasya, Aydın, Batman, Bursa, Çorum, Erzincan, Giresun, Kahramanmaraş, Kars, Manisa, Mersin, Niğde, Osmaniye, Samsun ve Tokat olmak üzere 16 kentten bin 270 kadın çiftçinin projeleriyle katıldığı Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı'nın, 2017 yılı birincisi Kahramanmaraş'tan Sultan Kaçamaz oldu.

Kaçamaz, bölgede yetişen sumak bitkisinden elde edilen baharatın kullanımına yönelik "Gelenekten Geleceğe Sumak Ekşisi" projesiyle bu yılın Türkiye birincisi seçildi. İkincilik ödülü Batman'dan "Çıtır Çileğim" projesi ile 26 yaşındaki Lale Basut'a, üçüncülük ödülü ise Samsun'dan "Ayşe Hanım'ın Çiftliği" projesi ile Ayşe Akkuş'a verildi.

Bu yılın Jüri Özel Ödülü de Aydın'dan Hafize Altınay'ın oldu. Altınay, bölgede üretilen kestanenin işlenmesi için tesis kurulmasını önerdiği "Dağların Ekmeği Ballandı" projesiyle jüri özel ödülünün sahibi oldu.

Şekerbank, program kapsamında seçilen Türkiye birincisi projeye 40 bin TL, ikinci projeye 30 bin TL, üçüncü projeye ise 25 bin TL destek sağladı. Banka, Jüri Özel Ödülü kapsamındaki projeye 20 bin TL destek sunarken, dereceye giremeyen kadınlara da biner liralık altın hesabı açtı. Şekerbank, 44 projeye toplamda 155 bin TL destek sağladı.

Program kapsamında son 3 yılda toplam 2 bini aşkın proje değerlendirilirken, Şekerbank ödüllendirilen projelere toplamda 350 bin TL finansal destek sağladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.