Kadına Şiddeti Böyle Protesto Ettiler

Kadına Şiddeti Böyle Protesto Ettiler
Ankaralı Ressam Murat Karabüyük, “Kadına şiddet” konulu etkinlik çerçevesinde sekiz Avrupa ülkesinden gelen 20 yabancı uyruklu kadının yüzlerini boyadı. Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından kabul edile...

Ankaralı Ressam Murat Karabüyük, “Kadına şiddet” konulu etkinlik çerçevesinde sekiz Avrupa ülkesinden gelen 20 yabancı uyruklu kadının yüzlerini boyadı.

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından kabul edilen “Aynadaki Cevaplar” isimli proje kapsamında sekiz Avrupa ülkesinden 20 yabancı uyruklu kadın Türkiye’ye geldi. Proje kapsamında kadına şiddete dikkat çekmek için Olgunlar Kitapçılar Sokak’ta kadınların yüzleri Ressam Murat Karabüyük tarafından boyandı. Karabüyük, projenin amacının Avrupa’nın çeşitli sivil toplum örgütlerinden gelen katılımcılara küresel sorun olan kadına yönelik şiddetle daha etkili mücadele etmek olduğunu söyledi. Karabüyük, şöyle devam etti:

“Toplumsal cinsiyet eşitliği, kadına yönelik şiddet ve ev içi şiddetle mücadele konularında yasal düzenlemelerinde farkındalığına vardırmak, ülkemizde kadına yönelik her türlü şiddetin ortadan kaldırılması için gerekli önlemlerin alınmasına destek sağlamak, toplumda cinsiyet eşitliğini farkındalığını ve zihniyet dönüşümünü sağlamaktır.”

Proje kapsamında Türkiye’ye gelen Gürcistan uyruklu Elene Abuladze, kadına şiddetin Gürcistan’da bu denli fazla olmadığını, katı yasaların var olduğunu belirterek, ülkelerinde şiddetin var olduğunu ancak ölümcül boyutlarda olmadığını ifade etti. Grup, son olarak kadına şiddet konulu piyes gösterisi yaptı. Karabüyük, yabancı uyruklu kadınların yüzlerini Türkiye’de şiddet görmüş kadınların yüzlerine benzer bir şekilde pastel boya ile boyadı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.