Kahramanmaraş Sarıkamış şehitleri için yürüdü

Kahramanmaraş Sarıkamış şehitleri için yürüdü
Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından organize edilen Sarıkamış Harekatı'nın 102. yılı Şehitlerimizi anma programı 8 Ocak 2017 Pazar günü İlimizde de Gerçekleştirilirdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından organize edilen Sarıkamış Harekatı'nın 102. yılı Şehitlerimizi anma programı 8 Ocak 2017 Pazar günü İlimizde de Gerçekleştirilirdi. 81 İlde aynı anda yapılan Program ilimizde Taş Köprü mevkinden başlayan yürüyüşte 250 metrelik bayrak açılarak sloganlar eşliğinde üç kilometrelik yol ile Kılavuzlu Su Sporları Merkezinde sona erdi.

dsc_6614.jpg

 Kılavuzlu Su Sporları Merkezinde 250 Metrelik Bayrak hilal şeklini alacak şekilde pozisyon aldırılarak burda muhteşem baraj manzarası eşliğinde günün anlam ve önemine dair kısa bir program düzelendi.

Programa Gençlik Merkezi Üyesi gençler, Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğü Personeli, Sivil toplum Örgütleri, Kurum ve Kuruluşların temsileri ve çok sayıda vatandaşla yaklaşık 600 kişi katıldı.

dsc_6643-002.jpg

 Kılavuzlu Su Sporlarında Ki Program öncelikle Kuran Tilaveti ve Sela ile başladı. Aziz Şehitlerimiz Ruhlarına Fatihalar Okundu. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın Okunmasının ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı Günün Anlam ve önemine dair bir konuşma gerçekleştirdi.'' Sarıkamış Şehitlerimizin 102. yılı nedeniyle burada bulunmuş oluyoruz. Bu Vatan toprakları için canı pahasına komutanlarının emrine uyarak tereddüt etmeden şehadet makamına yükselen şehitlerimizi bir kez daha rahmet minnet ve saygı ile anıyoruz ruhları şad olsun''dedi. Gençlik Merkezi Üyesi Gençlerden Şeyma Korkut ve Zehra Kartal Mehmetçik Türküsü ve şiir okumasının ardından alanda bulunan gençlik merkezi gönüllü üyesi bir grup genç Komando andı okuyarak Alanda duygu dolu anlar yaşanmasına sebep oldu. Programın sonunda Kılavuzlu Su Sporları Merkezi Kano Takımı Barajda ki kano gösterisi sırasında Şanlı Türk Bayrağımızı açarak bizleri gururlandırdı.

  Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı kumanya dağıtımı ile sonlandırıldı.

img_5003.jpgimg_5075.jpg

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.