KARA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI ASKERİ PERSONEL ALIYOR

KARA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI ASKERİ PERSONEL ALIYOR
Kara Kuvvetleri Komutanlığı yayımladığı bir ilan ile askeri personel alımı yapacağını duyurmuştu.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı yayımladığı bir ilan ile askeri personel alımı yapacağını duyurmuştu. Peki Kara Kuvvetleri Komutanlığı askeri personel alım ilanlarına kimler başvuru yapabilir? İlana başvurular nasıl yapılır? 

Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Devlet Personel Başkanlığı aracılığıyla yayımladığı bir ilan ile 3 farklı pozisyonda askeri personel alımı yapacağını duyurmuştu. 

Sözleşmeli er, uzman onbaşı ve uzman çavuş pozisyonlarına yapılacağı ilan edilen alımlarda çok sayıda adayın Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde görevlendirileceği aktarıldı. İşte detaylar,

KARA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI ASKERİ PERSONEL ALIM İLANI

Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yayımlanan askeri personel alım ilanına başvuru yapacak adayların başvuru kılavuzunda yer alan koşullara haiz olmaları gerekiyor. 

Konuya dair yayımlanan tüm detaylar şu şekilde,

ASKERİ PERSONEL ALIM İLANLARINA KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Yayımlanan ilanlara başvuru yapacak adaylardan talep edilen genel başvuru koşulları arasında, en az ilköğretim ve yurt dışındaki dengi okul mezunu olmak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak, Askerî okullardan ve Türk Silahlı Kuvvetlerinden her ne sebeple olursa olsun ilişiği kesilmemiş olmak, Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak, Türk Silahlı Kuvvetlerinde daha önce subay, astsubay, uzman jandarma veya uzman erbaş, sözleşmeli erbaş ve er olarak istihdam edilmemiş olmak Taksirli suçlar hariç olmak üzere bir suçtan bir ay veya daha fazla hapis cezası ile mahkûm olmamak.

Yaş Şartı; Kara Kuvvetleri Komutanlığı askeri personel alım ilanına başvuru yapacak adayların istenilen yaş aralığında olması isteniyor. Başvuru kılavuzunda yer alan ilgili maddelerde şu ifadeler kullanıldı. ''Askerlik hizmetini erbaş ve er olarak tamamlamış ve müracaatın yapıldığı yılın Ocak ayının ilk günü itibariyle düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 01 Ocak 2018 tarihi itibariyle 25 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1993 tarihi ve sonrasında doğanlar), Askerlik hizmetine başlamamış veya askerlik hizmetini tamamlamamış olanlardan, düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 01 Ocak 2018 tarihi itibariyle 20 yaşından gün almış ve 25 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1993 tarihi ile 31 Aralık 1998 tarihleri arasında doğanlar)

ADAYLAR BAŞVURULARINI NASIL YAPACAKLAR?

Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yayımlanan ilanda yer alan sözleşmeli er, uzman onbaşı ve uzman çavuş pozisyonlarına başvuru yapacak adaylar ön başvurularını elektronik olarak yapacaklar. 

Başvuruların Nasıl Yapılacağına İlişkin Madde

Adaylar başvurularını http://www.msb.gov.tr internet adresinden çevrimiçi (online) olarak yapacaktır. Halen silahaltında olan adaylar çevrimiçi başvurularını yaptıktan sonra TABLO-3’te bulunan dilekçeye başvuru sayfasının çıktısını da ekleyerek, kıta özlük dosyalarının muhafaza edildiği ilk amirine (nitelik belgelerinin hazırlanması için) müracaat edeceklerdir.

Başvurusu kabul edilen adaylara, faaliyet takviminde belirtilen tarihte www.msb.gov.tr internet adresi üzerinden seçim aşamalarına katılmaları için çağrı yapılacaktır. Adayın internet üzerinden başvuru durumunu takip ederek yapacağı işlemleri öğrenmesi kendi sorumluluğundadır.

Başvurular Konusunda Adaylara Uyarı

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nca söz konusu askeri personel alım ilanlarına başvuru yapacak adaylara yönelik bazı uyarılarda bulunuldu. Bu konuda adaylara ilişkin yapılan açıklamada, ''İnternet ortamı dışında dilekçe, mektup vb. yöntemlerle yapılacak başvurular kabul edilmeyecek, bu dilekçelere cevap verilmeyecek ve işlem yapılmayacaktır.'' ifadeleri kullanıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.