KARACİĞER SAĞLIĞI İÇİN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

KARACİĞER SAĞLIĞI İÇİN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
Bizim için önem arz eden organlardan olan karaciğer sağlığı hakkında bilinmesi gerekenler haberimizde.

Bizim için önem arz eden organlardan olan karaciğer sağlığı hakkında bilinmesi gerekenler haberimizde.

Vücudun toksin atma ve kendini temizleme organlarından en önemlilerinden biri olduğu için karaciğer sağlığına özellikle dikkat edilmesi gerekir. Karaciğer iyi çalışmadığı zaman kişi iyi toksin atamaz ve kişinin yıpranması, yaşlanması daha kolaylaşır. Bu da vücudunda pek çok hastalığı oluşturacak olan toksin birikimini başlatır. Cilt sağlığının karaciğerle bağlantısı olduğu da bilinmektedir. Bu yüzden karaciğer sağlığı birçok yönden önem arz ediyor. Örneğin alerji ve cilt problemlerinin çözümünde karaciğerden toksin atmak son derece önemlidir.

KARACİĞERE İYİ GELEN BESİNLER NELERDİR?

Aleo vera ve doğal B vitaminleri, arı poleni, toz zerdeçal, taze nane, nöbetşekeri ve arısütü karaciğere yararlıdır. Özellikle toz zerdeçal toksin atma özelliğiyle çok daha faydalıdır. Sabah ve akşam bir tatlı kaşığı bal ile 1 çay kaşığı toz zerdeçalı karıştırıp yutabilirsiniz.

Karaciğeri kuvvetlendirici bir çay tarifi:

Bir fincan için;

1-2 çay kaşığı zerdeçal

1 tatlı kaşığı rezene tohumu

Bir tutam kurtpençesi

Bir tutam hindiba

6-8 adet dut kurusu

Bu karışımdan oluşan çayı günde 2-3 fincan içebilirsiniz.

Karaciğer Sağlığı İçin Beslenmede Nelere Dikkat Edilmelidir?

Öncelikle doğru ve sağlıklı beslenmenin karaciğer sağlığı açısından son derece önemli olduğunu belirtmeliyiz. Karaciğer sağlığı için kabızlığı da önlemek gerekir çünkü kabızlık, karaciğerin toksin atmasını engeller. Kızartma, aşırı yağlı yiyecek, fazla ilaç tüketmek, aşırı sıcak yemek, lokmaları iyice çiğnememek, kimyasal katkı içeren maddeleri fazla tüketmek, acılı baharatları fazla tüketmek, hızlı yemek yemek ve yemek sırasında çok soğuk veya çok sıcak sıvı almak yapılmaması gereken şeylerdir.

Tüketilmesi gereken gıdaların başında ise şunlar gelir: müsli, buğday ezmesi, kayısı kompostosu, dut ve dut kurusu, bal, arısütü, soya fasulyesi, zeytinyağı, yeşil lifli yapraklı sebzeler, enginar, bakla, sebze çorbaları, limonata ve üzüm hoşafı.

Ayrıca unutulmamalı ki öfke ve korku gibi duygular karaciğerin düşmanıdır. Bu duygulara kapılacağınız durumlardan mümkün olduğunca uzak durmaya çalışmalısınız.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.