KENDİ MANİKÜRÜNÜZÜ KENDİNİZ YAPIN

KENDİ MANİKÜRÜNÜZÜ KENDİNİZ YAPIN
El bakımının olmazsa olmazı olan manikürü evde uygulamanız oldukça kolay.

El bakımının olmazsa olmazı olan manikürü evde uygulamanız oldukça kolay.

Kadınlar için oldukça önemli olan bakımlı eller, güzelliğin önemli bir parçasıdır. Sağlıklı ve bakımlı ellere sahip olmak için kadınların kullandığı pahalı kozmetik ürünlerinin yerine evde hazırlayabileceğiniz kürler ile hem ekonomik hemde doğal bir el bakımı uygulayabilirsiniz.

El bakımının öncesinde tırnaklarınızın sağlıklı ve bakımlı olması oldukça önemlidir. Bakımlı tırnaklar el bakımının olmazsa olmazlarındandır. Tırnaklarınızın bakımsız olması ellerinize uygulayacağınız bakıma gölge düşürecektir.

Özellikle ellerin gerek çevresel koşullar, hava koşulları ve mesleki durumlardan dolayı sürekli olarak zarar görmektedir. Kimi zaman soğutan çatlarken kimi zamanda ellerin kurumasına ve kararması döz konusu olabilir.

EVDE MANİKÜR NASIL UYGULANIR?

Evde manikür uygulamadan önce mutlaka dikkat edilmesi gereken unsur ellerin temiz ve kuru olmasıdır.

Maniküre başlamadan önce tırnaklarınızda oje kalıntısı kalmamasına dikkat edin.  Gerekirse asetonlu pamuk ile birlikte tırnaklarınızı iyice temizleyiniz.

Tırnaklarınızı, zımpara özelliği taşıyan iki taraflı kullanılabilen törpü ile törpüleyiniz. Ancak törpünün çok sert olmamasına dikkat edin ve seri hareketlerle tırnaklarınızı törpüleyin.

Ellerinize ve tırnaklarınza uygun olan bir el losyonu ile ellerinize iyice yediriniz. Böylece tırnaklarınızın kenarındaki etlerin yumuşamasını sağlayınız.

Ellerinizin sığacağı bir kaba ılık su ekleyin ve suya birkaç damla limon suyu ekleyiniz. Hazırladığınız limonlu suda ellerinizi 2-3 dakika kadar bekletiniz.

Ellerinizi limonlu suda beklettikten sonra nemlendirici ile nemlendiriniz.

Ellerinizin nemlendirilmesiyle birlikte iyice yumuşayan ve kabaran ölü derileri tırnak çevresinden hafifçe geriye doğru itiniz.

Uzayan derileri dikkatli bir şekilde manikür makası ile kesiniz.

Cildinize uygun nemlendirici özelliği olan krem ile bileklerinizden parmaklarınıza kadar masaj yaparak uygulayınız.

Uyguladığınız manikürün daha bakımlı görünmesi için istediğiniz renkte oje sürünüz. Ojenin ilk katını sürdükten ve ojenin ilk katı kuruduktan sonra ikinci katını sürünüz.

Manikür setinizi mutlaka alkol ile dezenfekte ediniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.