KIRILAN SAÇLARA NE YAPMALIYIZ?

KIRILAN SAÇLARA NE YAPMALIYIZ?
Kadınlar için saçlar önemlidir. Kırılan saçlar ise kabus olur. Yapılan düzenli bakımlar saçlarınızın sağlıklı görünmesini sağlayabilir.

Kadınlar için saçlar önemlidir. Kırılan saçlar ise kabus olur. Yapılan düzenli bakımlar saçlarınızın sağlıklı görünmesini sağlayabilir.

Kırılan saçlar kadınların sürekli maruz kaldığı bir durum. Saçın sağlıksız ve bakımsız görünmesine sebep olmaktadır. Kırılan saçları kestirmekle çözüm olacağının düşünülmesi doğru değildir. Bu şekilde saç uzatmak isteyen kadınlar saçlarının uzamasını engelleyebilirler. Saçların kırılmasına beslenme şekli ve dış faktörler etken olmakta.

Düzensiz ve sağlıksız beslenme saçların kırılmasına ve bakımsız hale gelmesine sebep oluyor. Fön, maşa, saç düzleştiriciler, sprey, jöle ve köpük gibi ürünlerde saçın kırılmasını ve sağlıksız bir hale gelmesine neden oluyor. Güneş ışınları ve kimyasal maddeler de saçlarının yıpranmasına etken olmakta. Saç teli üzerinde olan koruyucu tabaka dış faktörlerden sebep incelme yaşarsa, saçlarda kırılmaya neden olur.

aç uçları devamlı nemli olmalıdır. Saçları kurutan ürünlerden uzak durmalı, bitkisel yağlarla bakım yapmalısınız. Özellikle yazın güneş ve deniz tuzundan kuruyan saçlara mutlaka bakım yapmalısınız. Saç derinizin kurumaması için sıcak suyla duş alınmamalıdır. Saç kırıklarınızı eczanelerden alabileceğiniz bakım ürünleri, vitaminler ve ampüller ile bakım yapabilirsiniz. Tamamen bitkisel ürünler kullanmak istiyorsanız, aktarlardan aktarın hazırlamış olduğu saç bakım ürünleri alabilirsiniz. Eğer kendi bakım ürününüzü kendiniz yapmak istiyorsanız, yine aktardan alacağınız bitkisel yağlarla bakım yapabilirsiniz. Saçlarınıza yağ karışımını sürdükten sonra 1 saat bekletmelisiniz. 1 saat sonunda ılık su ile durulamalısınız.

KIRILAN SAÇLAR İÇİN BAKIM KÜRÜ                        

Hindistan cevizi yağı ve limon suyunu karıştırınız saçlarınıza sürünüz. Haftada iki kez yapmanız yeterlidir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.