KMS BUGÜN YAVRU KARTALI KONUK EDİYOR

KMS BUGÜN  YAVRU KARTALI  KONUK EDİYOR
Temsilcimiz Kahramanmaraşspor Spor Toto 2. lig Beyaz grupta 3.haftada Konya Anadolu Selçukspor'u konuk edecek.

Kahramanmaraşspor Spor Toto 2. lig Beyaz grupta 3.haftada 23 Eylül Cumartesi (Yarın) günü saat 19:00'da 12 şubat stadında Konya Anadolu Selçukspor ile karşılaşacak. Kahramanmaraşspor ligde oynadığı 3 maçta 1 gol atıp kalesinde 6 gol gördü, puanla tanışamadı ve ligde son sırada yer alıryor.

Konya Anadolu Selçukspor ise ligde oynadığı 3 maçta 2 galibiyet alarak 6 puanla 6.sırada yer alıyor.

Kahramanmaraşspor, tarihinde yarın konuk edeceği Konya Anadolu Selçukspor ile 4 kez karşılaştı.

Kahramanmaraşspor ile Konya Anadolu Selçukspor arasında Konya'da oynanan 2 maçı

Konya Anadolu Selçukspor, 4 - 0 ve 3 - 2'lik skorla kazandı. 12 Şubat stadında oynanan maçlarda ise birini Kahramanmaraşspor 2 - 1'lik skorla kazanırken, 2.maç ise 1-1 sona erdi. İstyatisliklerden anlaşıldığı gibi Kahramanmaraşspor’un işi hafta sonu oldukça zor gibi görünüyor.

İşte Cumartesi günü konuk edeceğimiz Konya Anadolu Selçukluspor’un geçmişi ve yeni sezon öncesi neler yaptığı…

Süper Lig’de yer alan Torku Konyaspor’un pilot takımı olan Anadolu Selçukspor 2007 yılından beri profesyonel liglerde mücadele ediyor. Daha önce Konya Şekerspor ismiyle yer aldıktan sonra 2012 yılında ismini Anadolu Selçukluspor olarak değiştirdi. Bu sezon yine ismini değiştirerek bugünkü ismini aldılar. Üst üste 8. kez bu ligde yer alacaklar. Takımın teknik direktörlüğüne Cenk Özcan getirildi.

Bu ligin tecrübelerinden olan Selçukspor göze hoş gelen futboluyla Konya halkına mest etmek istiyor. Yapacakları bir play-off sürpriz sayılmayacaktır. Oldukça dengeli bir grupta yer alacaklar. Üst sıralarda yer alan takımlardan alacakları galibiyetlerle birçok takımın canını yakacaktır.

GENÇ EKİP

Konyaspor’un pilot takımı olan Selçuklu’da 2.Lig’de transferin etkin takımlarından.

Yeni sezonda 16 transfer yapıldı. Bu oyunculardan Sertan Yegenoğlu, Emre Can Atila ve Mücahit Can Akçay Konyaspor’dan kiralık olarak gelen oyuncular. Diğer gelen oyuncular ise gurbetçi ve üst lig takımların altyapısından yetişen oyuncular olarak dikkat çekiyor. Selçukluspor geçen sezonu orta sıralarda iddiasız bir şekilde tamamlamıştı. Açıkçası kadro olarak pek üst düzey görüntüde olduklarını söylemek güç. Benim için daha çok kapalı kutu niteliğindeler. Konyaspor’dan gelecek isimlerle birlikte daha çok güçleneceklerdir. Konyaspor A Takım bünyesinden buraya gelebilecek Kaan Özdemir, Savaş Polat, Vedat Bora, İsmail Güven, Burah Saban, Halil İbrahim Sönmez, Seddar Kahraman gibi oyuncular bulunuyor. Özellikle Halil İbrahim, Seddar, Vedat ve Savaş gelmesi durumunda Selçuklu’yu ileriye taşıyabilecek isimler.

TRANSFER RAPORU

GELENLER (15); Muhammet Karpuz (Sağ bek-Elaziz Belediyespor,),Alpay Koldaş (Stoper-Tekirdağ),Süleyman Enes Özer (Kaleci-Ümraniyespor),Ebrar Yıldırım (Stoper-AFC Amsterdam), Alpay Cin (Sağ kanat- Almanya Regional Liginden Sprockvel), Ali Yaşar (Sol bek-Hollanda’nın Roda takımından),Mücahit Can Akçay (Kiralık-Konyaspor),Emre Can Atila (Kiralık-Konyaspor),Şehmuz Aslan ve Selçuk Öztürk (Altyapı), Sergen Yılmaz (Bayburt Grup Ö.İ.),Sertan Yiğenoğlu (Stoper-Wisbaden-Konyaspor-Kiralık.1.90),Onurcan Güler (Orta Saha-Muğlaspor),Alp Tutar (Kaleci-Ajax Altyapısı- Almere CityHollanda 2.lig U21),Hasan Kuruçay (Defans-Danimarka-Odense Naestved),İbrahim Serdar Aydın (Orta Saha-Bursaspor-Kiralık)

KALANLAR; Alper Avcı (TD),Gökhan Öztürk,Arif Demir,Seddar Karaman, Ayberk Altan,Faruk Uzundere,Görkem Dalmaz,Mücahit Atalay,Özkan Taştemur,Süleyman Türkeş,Ahmet Önay

GİDENLER; Seddar Karaman (Santrfor-Konyaspor),Burak Saban (Sol kanat-Konyaspor),Özkan Taştemur (Sol bek-Konyaspor),,Maksut Taşkıran (Kiralık-Orta Saha-Altay),Oğuz Gürbulak (Samsunspor),Ragıp Başdağ (futbolu bıraktı ve Erzurumspor Teknik Direktörü Osman Özköylü'nün ekibine katıldı),Ahmet Karaman (Kırıkhan),Yılmaz Lüle (Erzin),Abdülkadir Kuzey (Afyon Afjet)

HEDEFLERİ NE?

Kulüp Başkanı Mehmet Güney “Sezonu inşallah hayırlısıyla açtık, bizim temel görüşümüz ve yapımız belli. Biz Konyaspor'un bir alt yapı takımıyız, ancak 2. Lig’de yine de iddialı olmak istiyoruz. Kura çekimi yapıldı. Grubumuz belli oldu. Beyaz grupta Konya’yı en iyi şekilde temsil edeceğiz. En azından play-off oynayacak bir takım oluşturmak istiyoruz

''Teknik Direktör Alper Avcı ''GENÇ TAKIM OLMAMIZ ÖNEMLİ BİR KRİTER ''

Önümüzdeki sezon genç bir kadroyla mücadele edeceklerini hatırlatan Avcı şunları söyledi: “Bu sezon fiziksel olarak güçlü, oyunsal anlamda ise saha içerisinde ne istediğini bilen, takım bütünlüğü içerisinde hareket eden oyunu her iki yönde de oynayabilen bir ekip olmayı planlıyoruz. Elimizdeki oyuncular da bu düşünceye müsait. Hemen hemen bütün oyuncularımız iki yönlü oynayabiliyor. Şu anda yaş ortalaması 20.7, Bu da önemli bir kriter. Geçtiğimiz sezondan sözleşmesi devam eden takımımızın ağabeyleri var, Mücahit, Gökhan, Ahmet Önay gibi. İnşallah son hazırlıklarımızı yapıp lige hazır olarak girmek istiyoruz.

HAZIRLIK MAÇLARI

Konya Anadolu Selçukspor 1 Muğlaspor 2 Süleyman Türkeş

Konya Anadolu Selçukspor 0 Ankara DS 0

Konya Anadolu Selçukspor 1 Çorlu Velimeşe Ergene 2

ANALİZ-YORUM

Konyaspor'un Pilot takımı. Geçen sezon Cenk Özcan hoca ile hem misyonları gereği yetiştiricilik hem de yarışmacı takım olarak iyi başlamışlardı ancak başarılı forvetleri Seddar Karaman'ın erken sakatlığı ile çok sıkıntı çekmişlerdi. Bu sezon da aynı misyon ve hedef ile daha genç bir takım ile yola çıkıyorlar. Yaş ortalaması 20,5 imiş. 36 yaşındaki Alper Avcı hoca ile devam ediyorlar. Başkanları en azından Play Off oynamak istiyoruz diyor. Geçen sezon ki kadronun çoğu değişti,14 transfer yapıldı. Konyaspor dan gelenler oldu,Seddar Karaman,Süleyman Türkeş,Özkan Taştemur gibi alınıp tekrar kiralananlar oldu. Burak Saban, Vedat Bora gibi gelenler olabilir. Geçen sezon ki takımdan önemli isimler Ali Dere,Oğuz Gürbulak,Berat Çetinkaya,Burak Saban,Maksut Taşkıran gibi önemli isimler ayrıldı. Abdülkadir Kuzey Gümüşhane'ye gitti bonservis sorunu çözülmedi, izinsiz görüşme yaptığı ve imza attığı için 10 bin TL. ceza aldı, geri döndü. Yapılan transferlerin nasıl katkı yapacağı merak konusu eğer iyi çıkmazlarsa sıkıntı yaşayabilirler.

Kaynak; Kahramanmaraş'ta Bugün Gazetesi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.