KMTSO SURİYELİ İŞADAMLARI İLE TOPLANTI YAPTI

KMTSO SURİYELİ İŞADAMLARI İLE TOPLANTI YAPTI
Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Serdar Zabun ve Yönetim Kurulu üyeleri KMTSO Toplantı Salonunda Suriyeli işadamları ile bir araya geldi.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Serdar Zabun ve Yönetim Kurulu üyeleri KMTSO Toplantı Salonunda Suriyeli işadamları ile bir araya geldi.

KMTSO Başkanı Serdar Zabun, yabancı yatırımcıların ve özellikle Suriyeli sanayici ve işadamlarının Kahramanmaraş ekonomisinde önemli bir konuma ulaştığını ifade etti.

Kahramanmaraş Ticaret Siciline kayıtlı 30 kadar üretim ve ihracat yapan Suriyeli işadamının ekonomik ve ticari bütünleşmesini daha etkin hale getirmek ve sorunlarını ve çözüm yollarını masaya yatırmak üzere gerçekleştirilen toplantıda, KMTSO Başkanı Serdar Zabun’un yanı sıra Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı M. Akif Gölcü ile Yönetim Kurulu üyeleri Ertuğrul Tanrıverdi, Hüseyin Özdal ve Fevzi Gerger de hazır bulundu.

Üretimden pazarlamaya her süreçte Suriyeli işadamlarının yanında olduklarını vurgulayan KMTSO Başkanı Zabun, burada önemli bir işbirliği potansiyeli olduğuna dikkat çekti.

“ORTADOĞU ÜLKELERİNE İHRACAT İÇİN İŞBİRLİĞİ YAPALIM”

Zabun şöyle konuştu: “Biz, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası olarak Suriyeli işadamlarımızın her zaman yanındayız. Her türlü sorunlarının çözümünde yetkimiz ve gücümüz oranında destek vermeye hazırız. Bununla birlikte, ihracat pazarlamasında ve özellikle Ortadoğu ülkelerine ihracat açısından Suriyeli işadamlarımız ile işbirliğimizi ve koordinasyon kabiliyetini güçlendirebilirsek birlikte bu ülkelere ihracat yapabiliriz. Kahramanmaraş’ın üretiminde çok önemli ihraç kalemleri var. Bunlar, çoğunlukla farklı illerden yurtdışına gönderiliyor. Suriyeli işadamlarımızın Ortadoğu ile bağlantılarını güçlendirip bu ürünleri Kahramanmaraş’tan göndererek önemli bir katma değer oluşturabiliriz.”

“BİZ TÜRKİYE’DEN FAYDA GÖRDÜK, TÜRKİYE’YE FAYDALI OLMAK İSTERİZ”

Toplantıya katılan Suriyeli işadamları ise, KMTSO Başkanı Serdar Zabun’a teşekkür ederek, yabancı yatırımcılar olarak yaşadıkları sorunları aktardı. Suriyeli işadamı Hüsamettin Tatari, Suriyeli işadamları olarak 80 milyon dolar ihracat hedeflediklerini söyleyerek, bir ülkeden başka bir yere fabrika taşımanın, müşterileri bırakarak yeni pazarlar bulmak zorunda kalmanın zorluğundan bahsetti. Bu bakımdan, kendilerine her türlü imkanı sağlayan Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine minnettar olduklarını ifade ederek, “Biz Türkiye’den fayda gördük, Türkiye’ye faydalı olmak isteriz” dedi. Suriyeli işadamları çalışma izni ve vatandaşlık konusunda yaşadıkları sorunları da dile getirdi.

Kahramanmaraş’ta birçok sektörde yatırım imkanı olduğunu da söyleyen Hüsamettin Tatari, kentin yatırım cazibesinin özellikle Avrupalı işadamlarına daha fazla anlatılması gerektiğine vurgu yaparak “Avrupa’da üretim ve ticaret yapmak çok zor. Avrupalı işadamları boğuluyorlar. Türkiye’de ekonomik özgürlük tanınırsa Avrupa’dan önemli ölçüde yatırımcı gelebilir.” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.