KSÜ Ailesi, Bayramlaşma Töreninde Bir Araya Geldi

KSÜ Ailesi, Bayramlaşma Töreninde Bir Araya Geldi
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörlüğü tarafından düzenlenen bayramlaşma töreni, üniversite yönetimi ile akademik ve idari personeli bir araya getirdi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörlüğü tarafından düzenlenen bayramlaşma töreni, üniversite yönetimi ile akademik ve idari personeli bir araya getirdi.

Bayramlaşma töreni, KSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonunda gerçekleştirildi. Tören, Rektör Danışmanı ve İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Arif Yücel tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kur’an tilavetinin ardından İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Özdoğan, İslam dininde bayramların yeri ve önemine ilişkin konuşma yaptı.

Peygamber Efendimizin (sav) bayramlaşma sünnetine ilişkin örnekler veren Dekan Özdoğan, Abbasiler, Selçuklular ve Osmanlı döneminde bayram kutlamalarına ilişkin bilgilendirme sunumu yaptı.

Çok sayıda akademik ve idari personelin katılımıyla gerçekleşen törende konuşan KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, KSÜ ailesinin Ramazan Bayramı’nı kutladı. Bayramın milletimize ve tüm İslam âlemine barış ve esenlik getirmesini dileyen Rektör Can, üniversitemizde, şehrimizde ve ülkemizde huzur, birlik ve beraberliğin daim olması temennisinde bulundu.

Üniversite içerisinde huzur ortamı, barış ortamı ve şeffaflık vurgusu yapan Rektör Can, “Huzur, barış ve adalet olmayan yerde verimlilik olmaz, bilim ortaya çıkmaz. İnşallah KSÜ yönetimi olarak üniversitemizde olumlu kurum iklimini hâkim kılmak için çalışmalar yürüteceğiz.” diye konuştu.

KSÜ’nün kurulduğu 1992 yılından bugüne gelmesine katkı sağlayan bütün çalışanlarına teşekkürlerini ifade eden Rektör Can, “Bizler de şehrimizin ve ülkemizin önemli bir değeri olan KSÜ’ye katkı sunabilir, hizmet edebilirsek kendimizi başarılı ve bahtiyar addederiz.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından bayramlaşma merasimine geçilirken, merasime KSÜ Rektörü Can’ın yanı sıra KSÜ Rektör Yardımcıları, Yönetim Kurulu Üyeleri ile akademik ve idari personel katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.