KUDÜS FİLİSTİN’İN BAŞKENTİ Mİ ?

KUDÜS FİLİSTİN’İN BAŞKENTİ Mİ ?
Gazeteci ve köşe yazarı Bekir Doğan bugün ki yazısında şu konuyu el aldı;

 İslam Dünyası’ndan 48 ülke Cumhurbaşkanı, Başbakanı İstanbul’da ki zirve için bir araya geldi ve “Kudüs Filistin’in Başkenti” dedi, dedi ama öyle mi?

    Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: “Dünya 5’den büyük” derken, İstanbul’dan İsrail ve Dünyaya en net mesaj verildi.

    Filistin’in sahipsiz olmadığını gösterdik ama işte burada durmak gerekiyor ama! ama diyorum.

    Sudi Kralı Salman ki Dünya Küresi üzerine ABD Başkanı Trump’la el basmıştı o yoktu, ABD ve CIA oyuncağı olan Sisi yani sözde Mısır Cumhurbaşkanı Sisi zirveye katılmadılar.

    Zirvenin kapanış bildirgesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan okuyarak, 1948 yılından bugüne kadar gelinen süreci anlatı. Haritadan Filistin silindiğini gösterdi.

    1948 yılında İsrail Yahudileri Filistin topraklarını para ile satın alarak, paranın yetmediği yerde işgal ederek, devlet kurmaya başladıklarında üç beş evden üç beş beyaz noktacık iken bugün Filistin aynı noktaya gelmiştir.

    İslam dininin ilk kıblesi, 3 semavi dünün kutsal toprakları, İslam ülkeleri için kırmızı çizgi olsa da haçlıların silah desteği ile 1948’den 2017 yılına kadar işgal edilen Kudüs toprakları ki bugün elde toprak denecek toprak kalmamış, karşımızda acı bir gerçek olarak duruyor.

    Zirveye katılan 48 ülke temsilcisi ve ülkelerine bakıyorum:

    Yerli ve Milli üretim yok.

     Uçak- füze, top, tank, silah, zıhlı askeri araç, gemi üretimi yok.

     Teknoloji üretimi yok.

     İçinde en iyi olan Türkiye, Türkiye’nin başında ise 16 yıldan beri yerli ve milli bir lider var onunla yeni yeni bir şeyler yapmaya çalışıyoruz.

     Suudi Arabistan Kralı, ve Mısır Cumhurbaşkanının katılmaması, diğer ülkelerin sesinin çıkmaması bana bir olayı hatırlattı.

     Timur, bir fil alır çarşıya bırakır, fil esnafın malını yer, bahçeleri talan eder, ahali bu filden çok sıkılır ve Timur ile konuşmak üzere Nasrettin Hoca öncülüğünde Timur’un karşısına çıkmaya karar verirler.

     Nasrettin Hoca: Timur’a “Efendim, bu fili bağlasak bir yere diyecek” halka zarar verdiğini anlatacak.

     Timur’un sarayına doğru yürümeye geçildiğinde ise arkadan bir iki, esnaf ve halk kaçmaya başlar, hoca en önde Timur’un karşısına çıkar ve bir de geriye döner bakar ki kendisinden başka kimse kalmamış.

      Timur sorar, hoş geldiniz hocam bir isteğiniz mi var?

      Nasrettin hoca: “Efendim halkımız bu fili çok sevdi! Ancak fil yalnız tek başına dişisini de istiyorlar, fil yalnız üzülüyor der..!

      Timur emir verir; Bir de diş fil getirilir.

       Halk hocaya: “Hocam ne yaptınız? Biz birinden kurtulalım derken fil iki oldu!” dediğinde hoca: “ Sizin gibi arkadaşını yarı yolda bırakıp kaçanlara bir değil iki değil bin fil gerekli ama neyse bununla idare edin! der.

     Başkomutanımız, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir yola çıktı, İslam Ülkelerinin lideri konumuna girdi ama, inşallah fil hikayesine dönmez!..

     Petrol İslam ülkelerinde, Altın İslam Ülkelerinde, Gaz İslam ülkelerinde, Asfalt İslam ülkelerinde. Kısaca yer altı ve yer üstü zenginliğinin tamamı İslam ülkelerinde ama fakirlik, kan, göz yaşı ve çağın 50 yıl gerisinde kalmışlıkta ne var ki İslam ülkelerinde.

     İslam Ülkelerindeki manzaraya baktığımız zaman:

     Her ülkede, Türkiye deki FETÖ gibi CIA köpeği bir hoca bozuntusu, bir tarikat bozuntusu, unun etkilediği batının köpeği olan başbakan veya Cumhurbaşkanı yada kral, halk fakir, esir ve yöneticileri yağ bal içinde yaşayan İslam Ülkeleri.

     Terör İslam ülkelerini vurur, Haçlı devletler İsrail de doğrudan, diğer yerlerde, doğru veya dolaylı terör örgütleri ile İslam ülkeline vurarak kan ve göz yaşı hiç eksik olmaz.

     Fakirlik, çaresizlik, açlık, kölelik, tembellik, yokluk bu ülkelerde yaşayan Müslümanların boynunun borcu gibidir.

     Osmanlı gittiği günden bu yana perişan olan İslam Ülkeleri: Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile hizaya gelir mi?

     Haritadan silinen Filistinlilerin başkenti Kudüs olur mu?  Onu zaman gösterecek ama Filistin de bugün toprak kalmamış ki savunasın.

     Savaş yapmak için de: 1 milyar 700 milyon İslam aleminin hiç olmazsa Türkiye kadar teknoloji ve refah seviyesini yakalayarak, milli ve yerli liderlere sahip olmaları gerekmektedir.

     Sözün özü: “Kudüs Filistin’in Başkenti” olur mu?

     İslam Ordusu kurulur ve bir gün Filistin’e girer mi?

     Müslümanlar kendi para birimi ile alışverişe başlarlar mı?

     ABD ve AB ülkelerinin Dolar ve Euro’sundan kurtulabilirler mi?

     Hepsinden önemlisi Lidere biat ederler mi?

     Cevabını siz verin.

     İyi günler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.