MARAŞ SUMAK EKŞİ AKITI’NA YOĞUN İLGİ

MARAŞ SUMAK EKŞİ AKITI’NA YOĞUN İLGİ
1. Uluslararası Kahramanmaraş Dondurma ve Kültür Sanat Festivali kapsamında yapılan Yöresel Yemek Yarışması’nda Maraş Sumak Ekşi Akıtı ve Ekşi Akıtı’nın da tanıtımı yapılarak Ekşili Çorba ikramı yapıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilen 1. Uluslararası Kahramanmaraş Dondurma ve Kültür Sanat Festivali kapsamında yapılan Yöresel Yemek Yarışması’nda Maraş Sumak Ekşi Akıtı ve Ekşi Akıtı’nın da tanıtımı yapılarak Ekşili Çorba ikramı yapıldı.

dsc_3933.jpg

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde Türk Patent Enstitüsü’nden marka tescili alınan Maraş Sumak Ekşi Akıtı’nın nasıl yapıldığı anlatıldı.

Birçok jüri üyesinin bilmediği Maraş Sumak Ekşi Akıtı’na ilişkin görüşlerini dile getiren Jüri üyesi Fatih Açıkça Kahramanmaraş'ta çok ilginç bir yiyecekle karşılaştığını bu yiyeceği Türkiye'de hatta dünyadaki aşçıların bilmediğini söyledi. Açıkça yaptığı açıklamada: "Maraş Sumak Ekşi Akıtı’nı, salatalara, yemeklere, çorbalara limon yerine çok rahat kullanabiliriz" dedi.

dsc_3968-001.jpg

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü’nce Yöresel Yemek Yarışmasında 5 bin kişilik Ekşili Çorba, Ravanda Şerbeti ve Maraş Çöreği ikram edildi.

dsc_3989.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.