MEHMET IŞIK, FARKINDALIK ETKİNLİĞİNE BİR YENİSİNİ DAHA EKLEDİ

MEHMET IŞIK, FARKINDALIK ETKİNLİĞİNE BİR YENİSİNİ DAHA EKLEDİ
Gaziantep’te ikincisi düzenlenen Gaziantep 2. Kitap Fuarında, fuarı gezmeye gelen vatandaşlar Yediveren Standında Kahramanmaraş Dondurması ikramı ile karşılaştılar.

Gaziantep’te ikincisi düzenlenen Gaziantep 2. Kitap Fuarında, fuarı gezmeye gelen vatandaşlar Yediveren Standında Kahramanmaraş Dondurması ikramı ile karşılaştılar.

Kahramanmaraşlı Tarihçi Yazar Mehmet Işık, farkındalık etkinliğine bir yenisini daha ekledi. Gaziantep’te ikincisi düzenlenen kitap fuarında okuyucularına dondurma ikramında bulunarak, Kahramanmaraş’ın tanıtımı için farklı bir etkinliğe imza atmış oldu.

mehmet-isik-yediveren-(2).jpeg

Türkiye genelende kitap fuarlarına katılan, kimi zaman kitaplarını ücretsiz imzalayan kimi zaman gittiği şehirde okullara uğrayıp, kitabını ücretsiz dağıtan, öğrencilere tavsiyelerde bulunan Tarihçi Yazar Mehmet Işık, bu seferde okuyucularına dondurma ikram ederek memleketi Kahramanmaraş’ın tanıtımı için farklı bir girişimde bulunmuş oldu.

Gaziantep Yediveren Standında, kitaplarını imzalarken Kahramanmaraş’tan dondurmayı da okuyucularına ikram etti.

Bu etkinlikten memnuniyetini dile getiren okuyucular hem dondurma yediler hem kitaplarını imzalattılar hem de bol bol yazar ile selfie yaptılar.

Tarihçi Yazar Mehmet Işık: ‘’Daha önce İzmir Fuarında Kahramanmaraş’ın tanıtımı için yazar arkadaşlarıma Tarhana götürmüştüm ama orada ki okuyucularımızda Tarhanamızı öğrenmiş oldular. Kahramanmaraş’ın dondurması biliniyor ama tarhana henüz Türkiye geneline yayılmış değilmiş. Tarhana için nasıl yenilir tarifini yaptığım oldu. Bugün de burada gelirken aklımıza neden dondurma olmasın dedik ve dondurmamızı aldık geldik. Aslında bir kaşıkçı ile birlikte gelmek gerekiyormuş, rağbet oldukça fazla oldu. Kısa sürede de dondurmamız bitti. Keşke daha fazla dondurma yada küçük paketlerde dondurma getirmiş olsaydık. Zor oldu burada külaha koymak ama tanıtım amacımıza ulaşmış olduk.

mehmet-isik-yediveren-(4).jpeg

Bundan sonra ki fuarlar içinde Kahramanmaraş’ın tanıtımı için yine dondurma ikramımız olabilir, çörek ikramımız olabilir, tarhana ikramımız olabilir. Gittiğimiz fuarlarda hemşehrilerimiz de bizi ziyaret ediyor. Onlara da memleketlerinden bir şeyler getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Geziyoruz Türkiye’nin dört bir yanını, gittiğimiz yerde de Kahramanmaraş’ın tanıtımı için elimizden geleni yapmak zorunda olduğumuzun bilincinde hareket ediyoruz. Çünkü ben bir Kahramanmaraşlıyım ve memleketim kazanırsa bende kazanırım…’’ diyerek konuşmasını tamamladı.

Yediveren Yayınevi Koordinatörü Erol Demir ise etkinlik duyduğu memnuniyeti şu şekilde ifade etti.

mehmet-isik-yediveren-(6).jpeg

‘’Mehmet Işık Hocamız, her zaman bizleri şaşırtmaya devam ediyor. Her gittiğimiz fuarda mutlaka Kahramanmaraş’a has yiyecekleri bizlere ve okuyucularına ulaştırıyor. Burada da dondurma oldu bugün. Standımıza gelenlerin sizinde gördüğünüz üzere bu etkinliğe şaşkınlığı ve mutluluğu bizlere yetti. Daha önce tarhana, biber, kuruluk, kekik getirmişti bizlere, İzmir de tarhana vardı, burada dondurma, sanırım dondurma daha gözde oldu. En son tattığımın üzerinden 2 yıl geçti. Dondurmayı şehrinden yemek ayrı bir tat.’’  

Yazdığı romanlarında Kahramanmaraş'ın kültürel değerlerine de yer veren Tarihçi Yazar Mehmet Işık bu etkinlik ile okuyucuların gönlünde taht kurdu.

mehmet-isik-yediveren-(8).jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.