Mehmet Işık: Önce Siz Kâbe’yi Kurtarın

Mehmet Işık: Önce Siz Kâbe’yi Kurtarın
Tarihçi Yazar Mehmet Işık, ABD Başkanı Donald Trump’ın  Suudlar’a söylediği  ‘’Orada oturmanızı bize borçlusunuz’’  sözlerini hatırlatarak Türk-İslam davasının önceliğinin Kabe’yi kurtarmak olduğunu söyledi.

Kahramanmaraş Uluslar arası 5. Kitap ve Kültür Fuarına katılan Tarihçi Yazar Mehmet Işık, ABD Başkanı Donald Trump’ın  Suudlar’a söylediği  ‘’Orada oturmanızı bize borçlusunuz’’  sözlerini hatırlatarak Türk-İslam davasının önceliğinin Kabe’yi kurtarmak olduğunu söyledi.

Işık , " Trump ne diyor, Arap Suudlara, ‘’Orada oturmanızı bize borçlusunuz’’ diyor. Mehmet Işık ne diyor, Teşkliat-ı Mahsusa Son Oyun’da, ‘’Müslüman’ın, Türk-İslam davasının birinci önceliği Kudüs değildir, Doğu Türkistan değildir. Birinci önceliği Kâbe dir.’’ dedi.

Kitap ve Kültür Fuarında kitaplarını imzalayan Mehmet Işık, ‘Osmanlıdan Cumhuriyete Yakın Dönemin Perde Arkası’ söyleşi programında kitapseverlerle buluştu.

Söyleşi programında dizileri de eleştirerek, tarihe uygun yapılmadığını dile getirdi.

 MAYMUNA BAK MAYMUNA TEZGÂHI

Önce siz Haremeyn’i kurtaracaksınız. Önce siz Kâbe’yi kurtarın, Allah Resulü’nün emanetlerine sahip çıkın sonraki mevzuları konuşuruz.   Burada yiğitlere ihtiyaç var. Nasıl bir yiğide ihtiyaç var? Zenci Musa gibi bir yiğide ihtiyaç var; Sudan’da doğmuş, Mısır’da eğitim görmüş, İstanbul’a gelmiş ve Kuşçubaşı Eşref ile tanışmış.  Bir gün Enver Paşa, Yemen’e Ahmet İzzet Paşa’ya altın gidecek dediğinde Kuşçubaşı Eşref diyor ki ‘Bana Musa yeter.’ Bana Zenci Musa yeter. Zenci Musa mı Türk, yoksa Meclis çatısı altında maaş alıp sonra da Türk askerine parmak sallayan alçaklar mı Türk?

Maymuna bak maymuna tezgâhının nerede nasıl sergilendiğini görün. İngiliz tarihinde Türkler ile ilgili birkaç savaş vardır. Bunlardan bir tanesi Kut'ül Amare dir. Diğeri de Kuşçubaşı Eşrefin esir düşmek pahasına Zenci Musa’ya 300 Bin altını teslim edip, ‘’Yemen’e yetiştirmen lazım’’ dediği savaştır. Kut'ül Amare, bu ülkede 1950’ye kadar bayram olarak kutlanmıştır. 

MİLLİ DURUŞU YIPRATMAMAMIZ LAZIM

Milli Duruşu Yıpratmamamız Lazım Yeri geldi Muhsin Yazıcıoğlu dedik, yeri geldi Abdullah Çatlı dedik, yeri geldi Recep Tayyip Erdoğan dedik, yeri geldi Devlet Bahçeli dedik. Ama neyi dedik biliyor musunuz? Doğru olanı dedik. Günlük politikayı demedik, günlük politikanın iki yüzlü dolambaçlı yolunu değil, davayı söyledik, devlet ilkesini söyledik. Türk milleti duygusal bir millettir. Türk Milleti yürü dediğinde 15 Temmuz’da olduğu gibi canını siper eder çıkar meydana. Afrin’de askere kimisi dolma yapıp götürüyor, kimisi çorap yapıp götürüyor, kimisi kurban kesiyor. İşte bu duygusal hal. Bu değeri, bu milli duruşu yıpratmamamız lazım.

1-20181015122416.jpg

DİZİYE BAKIP KAHRAMAN OLUNMAZ

Tarihimizde iki şey vardır. Bu tarz gayri Müslim ya da Sebatayist ya da Yahudi ise ya kellesini alırız ya da sünnet ederiz. Bizde ki kural budur. Birde iki kurtuluş yolu vardır; elini kolunu sallayarak gönderme vakası bizde yoktur. Bizim töremiz bunu gözetir. Sultan II. Mahmut, Rum papazı astı. Sultan IV. Mehmet dedi ki ya asacağım ya da Müslüman olacak. Tarihimizde bu tarz şeyler vardır. O yüzden bizim karakterimiz yumuşak dizi karakteri olamaz. Diziye bakıp kahraman olunmaz. Diziye bakıp kılıç çekip sağda solda meydan okunmaz.

TELEVİZYONDAN ÖĞRENİYORSANIZ HATA YAPIYORSUNUZ

Bizim Fransızca, Rusça, İngilizce bilecek adamlarımız var. Gençler Enver Paşa’yı sevenler el kaldırsın. Enver Paşa’yı boşuna seviyorsunuz kusura bakmayın. Enver Paşa, Farsça, Rusça, Almanca, Fransızca biliyordu. Kaçınız biliyorsunuz? Dava adamı öyle olur. Ulu Pamir’e giderken bunu yapar. Bilerek gitti, biliyordu. İtalyanlara karşı savaşacak adamın İtalyancayı çat pat anlaması lazım. Şeyh Ahmet Hulusi ve Hulusi tarikatını yanına alıp İtalyanlara, Trablusgarp’ta kan kusturacak adam Arapça bilmek zorunda. Siz Teşkilat-ı Mahsusa’nın bütün fertlerinin Yakup Cemil gibi sadece kurşun sıkan attığını 12 den vuran fedailer mi zannediyorsunuz. Öyleyse yanılıyorsunuz. Üniversite’de okuyan gençler, dil bileceksiniz. Ve kendinize alanlar belirleyeceksiniz. Ermeni meselesini, Yahudi meselesini,   Siyonizm’i, Evanjelizm’i sadece televizyondan öğreniyorsanız hata yapıyorsunuz demektir.

Haberin Videosu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.