MİLLİ PARA

MİLLİ PARA
Gazeteci ve köşe yazarı Bekir Doğan bugün ki yazısında şu konuyu ele aldı;

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran, Rusya, Çin, Katar ‘dan sonra D-8 ülkelerine de kendi milli paramızla alış veriş yapalım çağırısında bulundu ve yaptığımız ülkeleri örnek gösterdi.

     ABD’nin sadece Erdoğan’a milli para politikasından dolayı düşman olması bile yeter !

     Daha önce de bu konuda rakamlar vererek yazmıştım..

     Düşünün İran’dan petrol alıyoruz !

     100 Milyon dolarlık , ABD den 100 Milyon dolar almak için onlara komisyon ödüyoruz, sonra bu parayı İran’a veriyoruz.. İran ise bu dolarları ABD’ye geri satıyor 95 milyon dolara karşılığı İran Dinarına karşılığı olarak oda komisyon ödüyor..

    Türkiye komisyon veriyor alıyor, ABD komisyon alarak parasını geri alıyor,  Türkiye ile İran ticaretinden yüzde 10 avanta para kazanıyor.. bazen ise yüzde 20 ‘ye kadar çıkıyor..

     Verdiği : Karşılığı olmayan bir top kağıt

     ABD dolarının merkez bankasında karşılığı yoktur: 100 yıldan beri dolar çılgınlığı sebebi ile karşılıksız basılan doların haddi ve hesabı yok.. Ekonomistler: ABD yıkılırsa bir çok dolar milyarderi dilenci konumuna düşecektir, en karlı ve güvenilir yatırım Altın diyorlar..

     Başkomutan, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dost ülkelere biz doları alıyoruz komisyon ödüyoruz, siz doları satıyorsunuz komisyon ödüyorsunuz, kazanan ABD oluyor gelin milli paramızla alış veriş yapalım diyor ve Rusya, İran, Çin ile başlayan milli para ticareti de çok iyi gidiyor.. yerli yerine oturdu da ..

     Dünya bir gün uyanırsa ABD yıkılacaktır.. o günler yakın görülüyor..

     Suriye ye 3 bin tır silah indirmesi, Türkiye düşmanlığı ise ABD’nin buradan kaynaklanmaktadır.

     D-8 ülkelerinin cumhurbaşkanlarına da seslenen Erdoğan: “ Milli paramızı harcayalım, niye ABD komisyon ödüyoruz , TL de dolar gibi karşılık bulsun, Dinarda karşılık bulsun sözleri misafirlerimiz tarafından kabul gördü..

     Rusya ile ticaretimizde kendi paramızı kullanmamız sebebi ile büyük kar elde ettiğimizi bu sebeple Rusya, İran, Çin , Katar ile kendi paramızla ihracat ve ithalat yaptığımızı karlı çıkanın ise karşılıklı iki ülke olduğunu geniş boylu anlattı.

     ABD ‘nin korkusu !

     İran- Rusya, Çin ve diğer ülkelerle başlayan milli para ile alış veriş de her iki ülke karlı çıktığını, ABD ‘ye dolar alım ve satımından dolayı komisyon ödenmemesi sebebi ile bu işin tuttuğunu dünyanın görmesi üzerine ABD çatırdamaya başladı.

     İran- Türkiye’yi tehdit için Suriye getirdiği silahların, Suriye’nin hayrına mı ? olduğunu sanıyorsunuz ?

     Dünya alem biliyor ki : ABD dolarının Merkez bankasında karşılığı yoktur, yani sahte para ile hiçbir farkı yoktur.. Amerika  birleşik devletleri dağılma noktasına geldi.. Dağıldığı gün dolarla yatıp kalkanlar bir günde bulundukları ülkelerin en fakir kişileri olacaklar ve ABD dolarları ise çocuklara oyun parası olacaktır..

     ABD haydut bir devlettir, 4 Temmuz 1776  günü ABD bağımsızlık günü olarak kabul edilmiştir.

241 yıl önce o topraklara girerek, Yerli halk kızıl derelileri öldürerek başladıkları savaşa bugün halen devam etmekte, Her ABD başkanı bir yere savaş açarak doların tahtını kurmuştur, ABD Başkanı Donald Trump ise bir yere savaş açarak doları veya Birleşik Devletleri kurtarması gerekiyor.. aksi halde ABD yıkılmaya mahkumdur.

     Türkiye ve Erdoğan ABD için büyük tehlike

     İran’ın petrol yatakları var

     Hatırlarsanız göreve geldiği gün Arap ülkelerini soydu soğana çevirdi.. Direnen Katar’a ise daha sonra sindirme yaparak AB ülkelerine soydurdu..

     Şimdi hedefinde : Doların tahtını alt üst eden Erdoğan ve Türkiye ile İran var hedefinde ve bu sebeple Suriye silah sevkiyatı devam ediyor en son verilere göre 3 bin 500 tır olmuş gelen silah ve bu silahlar kime karşı kullanılacak..

     Erdoğan: Akıllı bir siyasetçi ve büyük devlet adamı, Bugün 911 km. Suriye sınırına çekilen duvarı çok daha iyi anlıyorum..

     Bulgaristan, İspanya, Macaristan AB Meclisinde Türkiye ’siz olmaz, diyerek Almanya Başbakanı Merkel’e isyan bayrağını çektiler.. AB ülkeleri Türkiye demeye başladı.

     Dolar, Euro yerine Kendi Milli Paramızla alış veriş çok değil şöyle bir 50 ülkeye çıkarsa ABD ve AB paradan para kazanma dönemi sona erecektir..

     Özet: Ahmet’e 100 dolar borcum var, Kuyumcudan gidiyorum 367 TL doları alıyorum, Ahmet’ e veriyorum, Ahmet’in de TL ihtiyacı var oda götürüp kuyumcuya 100 doları 355 TL karşılığında veriyor..

     Ahmet’le karşılıklı anlaşırsak aradaki yüzde : 10-15 komisyon ikimizin cebinde kalacaktır.. kazan kazan ikimizde karlı çıkacağız!

    İyi günler

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.