MISIR’I NASIL OKUMALI !

MISIR’I NASIL OKUMALI !
Gazeteci ve köşe yazarı Bekir Doğan bugün ki yazısında şu konuyu ele aldı;

Terörün, dini imanı, mezhebi, ırkı yoktur..

     Son olarak: Cuma Namazı için  Mısırda camiye toplanan Müslümanlara yönelik saldırıda 235 kişi öldü, yüzlerce  yaralı var..

      Mısır'daki katliamda ölü sayısı 235'e çıktı artmasından endişe ediliyor..

      Mısır da Sina Yarımadası'ndaki Ariş'te cuma namazı sırasında bir camide önce intihar saldırısı düzenlendi, ardından silahla içeridekiler tarandı. Can kaybı dakikalar içinde arka arkaya arttı, resmi haber ajansı son olarak 235 insanın öldüğünü duyurdu. Hastanelere taşınan 125 yaralı var, ölü sayısının bir kez daha artmasından ciddi şekilde endişe ediliyor.

      Kahire yönetimi, üç günlük ulusal yas ilan etti.

      Mısır'ın Sina Yarımadası'ndaki kenti Ariş'te bir camiye düzenlenen bombalı ve silahlı saldırıda ölenler islam aleminin yüreğini yaktı.

      Ariş'in batısındaki Bir el Abed kasabasındaki El Ravza camisini hedef alan saldırganlar, ciplerle gelip cuma namazı sırasında önce üstlerindeki patlayıcıları infilak ettirdi. Otomatik silahlarla tarayarak terör adına büyük bir katliyam yaptılar..

     Akşam televizyonlarda bugün gazetelerde okumuşunuzdur.. haber bu..

     Peki biz bu fotoğrafı nasıl okumamız gerekir !

     1 Milyar 600 Milyon Müslümanların yaşadığı coğrafya da sürekli kan ve göz yaşı var, bunun sebebi nedir ?

     Osmanlı İmparatorluğunun yıkılması ile halifeliğin kaldırılması, üzerine İslam alemi başsız kaldı ve teknolojide ireli gitmesi gerekirken, geride kaldı.

     Osmanlı’nın yeniden doğması gerekiyor..

     2002 yılından beri Türkiye yerli ve milli üretim için var gücü ile çalışıyor..

     Çalışıyor da : AB ülkeleri ve ABD bizi boş mu ? bırakıyor !

     Türkiye’nin etrafında kurulan terör örgütleri ile Sürekli Türkiye vuruyorlar..

     Çağımız Hibrit savaş çağı..

     Artık hiçbir ülke kendi askeri , kendi silahlı gücü ile savaşmıyor, parayı veriyor bir terör örgütü kuruyor, para ve silah veriyor istediği ülke ile savaştırıyor..

     1984 yılından beri PKK ve Diğer terör örgütleri ile aslında yedi düvene karşı savaş yapıyoruz..

      Diyeceksiniz bunlar bildiğimiz konular çare ?..

      Türkiye : Yerli her türlü silah ve uçağını, tankını, topunu, füzesini uzay aracını, yerli ve milli olarak yaptığı gün güçlü ordusu ile İslam ülkelerinin lideri olarak terörü bitirecek güve gelecektir..

      Türkiye, Atak Helikopteri, Hürkuş uçağı, Altay Tankı, MİLGEM gibi milli projelerde ithal motor kullanıyor. Atak ihracatına motoru üreten ABD izin vermedi. Diğer projelerin ihracına da izin çıkmama ihtimali üzerine 'milli motor' çalışması başlatıldı.

     Türkiye'nin yerli milli projelerinde ithal motor kullanılması nedeniyle giderek artan sıkıntı için çözüm aranıyor. Milli tank Altay, milli helikopter Atak, milli eğitim uçağı Hürkuş ve milli gemide kullanılacak motorlar ABD, Kanada, Fransız ve Alman yapımı. Son olarak ABD'nin, motorunu verdiği Atak helikopterlerinin ihracatına blok koyması nedeniyle aynı sıkıntının diğer projelerde de yaşanmasından endişe ediliyor. Milli motor geliştirmek için özel sektörün de içinde olduğu arayışlar başladı.

      İhracat için 'lisans' şartı Türkiye'nin savunma sanayi kapasitesini artıracak milli projelerde motor problemi yaşanıyor. Maliyeti oldukça yüksek projelerin finansmanının sağlanabilmesi için ihraç edilmesi gerekiyor. Ancak savunma projelerinde motor gibi kritik parçaları tedarik eden ülkelerin ihracat lisansı vermesi şartıyla ihracat gerçekleştirilebiliyor. Son olarak Atak Helikopteri'nin Pakistan'a ihracı konusunda ABD yönetiminin izin vermemesi üzerine gözler diğer projelere çevrildi.

Yerli motor üretemiyoruz Atak helikopterinde Amerikan motorunun kullanılmasının yanı sıra diğer milli projelerde de ithal motorlar kullanılıyor. Türkiye'nin yerli motor üretme kabiliyetine sahip olmaması nedeniyle, savunma sanayi de üretimde sıkıntı yaşıyor. Milli Tank Altay'da Fransız, eğitim uçağı Hürkuş'ta ise Kanada üretimi motor kullanılıyor. Aynı şekilde milli insansız hava aracı ANKA, milli gemi MİLGEM'de de ithal motorlar kullanılıyor.

      ANKA'da dizel motor atağı Türkiye'nin yerli motor üretme kapasitesine sahip olması otomotivden savunma sanayine kadar pek çok alanda büyük atılım sağlayacak. Bunun için özel sektörü de kapsayan çıkış yöntemi aranıyor. İlk etapta ANKA'nın yerli bir dizel motora sahip olabilmesi için önemli mesafe katedildi. Yapımı en karmaşık motorlardan biri olan tank motoru için ise arge çalışmalarının kapasitesinin yükseltilmesi gerekiyor. Diğer projelere yönelik yerli motor üretimi için çalışmalar sürerken, yatırım maliyetlerinin milyar dolarlar seviyesinde olduğu ifade ediliyor.

     Bugün haberlerde gördüğüm : bunların üretimi için 5 yerli firma işe talip olmuş bu çok güzel bir gelişme..

     Mısırla bu ne alaka diyeceksiniz: Türkiye yerli ve milli olur güçlü olursa İslam ülkelerine liderlik yaparak bu tür terör olaylarına izin vermez, bunun için biz milli ve yerli olmak zorundayız herkese bu konuda görev düşüyor..

     Mısır da şehit olan 235 canın altında yatan gerçekler bunlar.. İslam alemi milli ve yerli olmalı, lideri olmalı, bir başı olmalı..

     Ben fotoğrafı böyle okudum..

     İyi günler..

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.