Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüne ilişkin dava

Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüne ilişkin dava
BBP'nin Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopterdeki 2 GPS cihazının sökülmesiyle ilgili Göksun Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmaya ilişkin bir soru üzerine açıklama yaptı

BBP'nin Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopterdeki 2 GPS cihazının sökülmesiyle ilgili Göksun Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmaya ilişkin bir soru üzerine Destici, kazanın üzerinden geçen 9 yıllık süreçte, pek çok noktada süren soruşturmanın bulunduğunu anımsatarak, kamuoyu bunların hepsine hakim olmadığı için bir savcılıktaki gelişmenin sanki bütün dosyayı kapsıyormuş gibi bir algının bulunduğuna dikkati çekti. 

Mustafa Destici, hadisenin yeni olmadığını, 2014'te Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'nda, ana soruşturma dosyası üzerinde verilen takipsizlik kararında dönemin savcısının, söz konusu GPS cihazlarının sökülmesi olayını ayırıp kendince Göksun'a gönderdiğini ve bunun hırsızlık iddiasıyla soruşturulmasını istediğini anlattı.

Ana soruşturma dosyasına verilen takipsizlik kararının kaldırılması ile Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yüksek dereceli memurlarla ilgili verdiği kovuşturmaya yer olmadığına dair kararı kaldırmasının önemli gelişmeler olduğunu belirten Destici, şunları kaydetti:

"Göksun'daki savcının işgüzarlığından başka bir şey değildir. Bu dosya Göksun'daki savcının boyunu çok aşar. Göksun'daki savcının şu anda verdiği bir karar yok, sadece bir iddianame hazırlamıştır. Bize göre yanlıştır, bu yanlıştan da vazgeçilmesi gerekir. Bu dosya onun boyunu aşar. Dolayısıyla da bu komple yürütülecek bir soruşturma dosyasıdır. Kahramanmaraş'taki ana soruşturma dosyası, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığındaki dosya, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığındaki dosya, bunların hepsi birleştirilecek. Bir çatı soruşturma süreci sıfırdan başlatılacak. Bihakkın, bu soruşturma süreci tamamlandıktan sonra da dava açılacaktır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.