MURAT ÖNÜR KİMDİR?

MURAT ÖNÜR KİMDİR?
Murat Önür, 15 Şubat 1981 - Afşin/Kahramanmaraş doğumlu Türk futbolcudur. 1. Lig ekiplerinden Denizlispor'da futbol oynamaktadır.

Murat Önür, 15 Şubat 1981 - Afşin/Kahramanmaraş doğumlu Türk futbolcudur. 1. Lig ekiplerinden Denizlispor'da futbol oynamaktadır.

KULÜP TAKIMLARI KARİYERİ

Çanakkale Dardanelspor altyapısın'da futbola başladı Murat Önür, 1997 yılında profesyonelliğe geçiş mukavelesi imzalayarak as takıma alındı. Burada oynamanın avantajiyla Türkiye genç millî takımlar için erken keşfedildi ve düzenli olarak Türkiye genç millî takımlar için oynamaya başladı. Çanakkale Dardanelspor için ilk resmî karşılaşmasına 10 Mayıs 1998 tarihinde Beşıktaş'a karşı oynanan Süper Lig karşılaşmasında çıktı.

Bu karşılaşma dışında as takım için bir karşılaşmaya çıkmadı ve daha çok a2 takımı için oynadı. 2000-01 sezonundan itibaren artik düzenli olarak ilk onbir'de yer bulmaya başladı ve Türkiye liglerinde az rastlanan bir şekilde 9 sezon Çanakkale Dardanelspor için görev aldı. 2005-06 1. Lig sezonunun sonunda Çanakkale Dardanelspor'un ligi sonuncu sırada tamalayıp 2. Lig'e düşmesinden ötürü takımdan ayrılıp yeni sezon için Mardinspor'la anlaşmıştır. Burada bir buçuk sezon oynadıktan sonra başka bir Güneydoğu Anadolu Bölgesi 1. Lig takımı olan Diyarbakırspor'a geçti.

Diyarbakırspor'la 1. Lig Play-off maçlarına katıldı ve yarı finalda penaltilarla Eskişehirspor'a yenilerek elendi. Yeni sezon için Süper Ligin yeni ekiplerinden Eskişehirspor'a transfer oldu. İki sezon burada görev aldıktan sonra takımdan ayrılma kararı aldı. 2010-11 sezonunda 1. Ligtakımı Boluspor'a transfer oldu.

2011-12 sezonun başında 1. Lig ekiplerinden Denizlispor'a transfer oldu.

MİLLÎ TAKIM KARİYERİ

23 kez millî takımlara çağrılan Murat Önür, 9 kez Türkiye U-17, 6 kez de Türkiye U-18 forması olmak üzere toplam 15 kez millî formayı giymiştir ve bu müsabakalarda 1 gol kaydetmiştir.

basliksiz-1-025.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.