"O FOTOĞRAF ABD’NİN SÖYLEDİKLERİNİ TEKZİP ETMEKTEDİR”

"O FOTOĞRAF ABD’NİN SÖYLEDİKLERİNİ TEKZİP ETMEKTEDİR”
Hükümet Sözcüsü Bozdağ, Rakka'da Öcalan'ın posteri açılmasına ilişkin, Ortaya çıkan bu fotoğraf Amerika'nın bugüne kadar söylediklerinin hepsini...

Hükümet Sözcüsü Bozdağ, Rakka'da Öcalan'ın posteri açılmasına ilişkin, Ortaya çıkan bu fotoğraf Amerika'nın bugüne kadar söylediklerinin hepsini tekzip etmektedir" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yozgat'ın Sorgun ilçesinde düzenlenen Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliğinin toplantısı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Türkiye'nin çok net bir şekilde Kuzey Irak'ta PYD ve YPG'nin PKK terör örgütünün bir uzantısı olduğunu ifade ettiğini söyleyen Bozdağ, "Bir terör örgütüyle mücadele yapılırken bir başka terör örgütünün kullanılmasının dönemsel de olsa taktiksel de olsa çok büyük bir yanlışlık olduğunu her Amerikalı yetkili ile görüşmesinde vurguladı. Ve dünya kamuoyuna biz bunu açıkladık. PKK eşittir YPG'dir. YPG eşittir PYD'dir. Bunların hepsi PKK terör örgütünün parçalarıdır. Ve Amerikalı yetkililer bize şunu söylediler. Biz orada SDG ile iş görüyoruz. Biz de biliyoruz ki SDG, PYD, YPG'nin farklı bir versiyonunda yer alan bir oluşum. Bugünkü SDG'nin içerisinde baktığınız zaman yer alan unsurların büyük bir kısmı PKK, PYD ve YPG'den oluşur. Biz bunu da defaatle söyledik. Yapmayın "yanlış yapıyorsunuz" dedik. İşte Rakka'da bildiğiniz gibi DEAŞ terör örgütü çekildi. Ve onun çekildiği yerler AB'nin desteklediği SDG diğer bir adıyla oradaki PKK, PYD, YPG unsurları şehre girdi. Ve şehrin meydanında da terörist başı Öcalan'ın posterlerini astıkları gibi terör örgütlerinin bez paçavralarını da oraya astılar. Çıkan fotoğraflar, sonuçlar çok net bir şekilde Türkiye'nin tezlerinin ne kadar doğru olduğunu dünyaya açık bir şekilde ilan etmektedir" dedi.

"ABD İNŞALLAH TERÖR ÖRGÜTLERİYLE MÜCADELE YOLUNU TERCİH EDER"

Ortaya çıkan fotoğrafın Amerika'nın bugüne kadar söylediklerinin hepsini tekzip ettiğini ifade eden Bozdağ, "Bugün ortaya çıkan bu durum SDG'nin PKK, YPG, PYD olduğunun da alenen bir itirafı durumundadır. Bu fevkalade büyük bir yanlışlıktır. Türkiye ile ABD ilişkilerine çok büyük zarar vermektedir. Umarız ortaya çıkan bu gerçeklik Amerika'yı tekzip eden bu durum karşısında ABD bu güne kadar sürdürdüğü politikayı yeniden değerlendirmeye alır ve bu yanlış işten döner. Terör örgütleri ile dayanışma içerisinde değil, Türkiye gibi büyük bir devletle büyük bir dayanışma içerisinde bölgedeki teröre karşı mücadele yürütme yolunu tercih eder" diye konuştu.

"SÜREÇ TÜRKİYE VE ABD HALKINA ZARAR VERİYOR"

Bozdağ, Türk ve ABD heyetleri arasındaki vize görüşmesine ilişkin ise "Umarız ki bu kriz fazla sürmez. Çünkü süreç Türkiye ve ABD'nin aleyhine işliyor. Türk halkına da ABD halkına da zarar veriyor. Ankara büyükelçisinin bize göre eksik veya yanlış bilgilendirmesi neticesi ortaya çıkan bir sorunla Türkiye ABD karşı karşıya. Ankara'da yapılan bu görüşme her iki tarafın olayın esası hakkında karşılıklı birbirini bilgilendirmeleri ve doğru verilerin paylaşılmasına yol açmıştır. Yapıcı olarak geçmiştir ve taraflar görüşme sonuçlarını hükümetlerine aktararak oradan yeni bir irade almak üzere ayrıldılar. Umarız ki kısa bir süre sonra bu sorun aşılır" ifadelerini kullandı.

(Bahadır Muhlis Gökgül - Rukiye Yılmaz/İHA)

"O FOTOĞRAF ABD’NİN SÖYLEDİKLERİNİ TEKZİP ETMEKTEDİR”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.