Okumuş en başarılı ilçe belediye başkanı seçildi

Okumuş en başarılı ilçe belediye başkanı seçildi
Geçtiğimiz haftalarda 8 ilde yaptıkları referandum anketiyle Türkiye gündemine oturan Akdeniz Anket Araştırma Enstitüsü bu kez Akdeniz bölgesinin en başarılı belediye başkanlarına yönelik yaptıkları araştırmayı açıkladı.

Geçtiğimiz haftalarda 8 ilde yaptıkları referandum anketiyle Türkiye gündemine oturan Akdeniz Anket Araştırma Enstitüsü bu kez Akdeniz bölgesinin en başarılı belediye başkanlarına yönelik yaptıkları araştırmayı açıkladı.

Akdeniz bölgesinde 30 bin kişiyle nüfus oranına göre yüz yüze, telefonla ve elektronik haberleşme yöntemiyle iletişim kuran Akdeniz Araştırma Şirketi Kahramanmaraş’ın en başarılı ilçe belediye başkanı olarak Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş’un en çok oy aldığını açıkladı.

Akdeniz Anket Araştırma (AAA) Enstitüsü Referandum seçimi öncesinde, Akdeniz Bölgesinde belediye başkanlarının başarı oranları ölçen bir anket yaptı. A+A-Akdeniz Bölgesinde 5 Büyükşehir’de ve o illere bağlı ilçelerde, her bölgenin, kendi belediye başkanını başarılı bulma oranını saptamak amacı ile yapılan ankette, nüfus oranına göre tesadüfi yöntemle seçilmiş 30 bin kişi ile görüşülerek gerçekleştirildi. Her belediye başkanının başarı oranı kendi şehrindeki seçmelerine sorularak yapıldığı ankette, seçmenlere “Büyükşehir belediye başkanınızı ve ilçe belediye başkanınızı başarılı buluyor musunuz?” sorusu soruldu. Açıklanan Listede AKP’den 4, CHP’den 2, ve MHP’den 1 Belediye Başkanı Var. Soruya verilen cevaba göre en başarılı Büyükşehir belediye başkanı Antalya Büyükşehir Belediye başkanı Menderes Türel (AKP) oldu. Akdeniz Bölgesinin en başarılı ilçe belediye başkanı ise Adana Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan (AKP) oldu. İllerin En başarılı ilçe belediye başkanı ise Kahramanmaraş Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş (Ak Parti)Hatay Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci (AK Parti)Adana Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar (CHP)Mersin Tarsus Belediye Başkanı Şevken Can (MHP)Antalya Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek (CHP)kendi illerinin en başarılı ilçe belediye başkanı oldular… AAA Enstitüsü Şirket Genel Müdürü Mehmet Turaçcı Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesine yaptığı açıklamada; ” 20 gün süren başarılı bir anket çalışması yaptık. Akdeniz bölgesinin 5 büyükşehir’inde yapmış olduğumuz en başarılı büyükşehir ve ilçe belediye başkanı anket çalışmasında 30 bin kişi ile online, telefon ve yüz yüze anket metoduyla tesadüfi yöntemle başarılı bir çalışma yaptık. Kahramanmaraş’ta da Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş en çok oyu aldı.” dedi.

Öte yandan yapılan araştırmalara göre de Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş’un kendi bölgesinden ziyade merkezde bulunan iki metropol ilçede yaşayan vatandaşlardan da oy aldığı öne sürüldü

Kaynak; Kahramanmaraş'ta bugün

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.