Ömer Halis Demir'in İsmi Türkoğlu'nda Yaşatılacak

Ömer Halis Demir'in İsmi Türkoğlu'nda Yaşatılacak
Türkoğlu Belediye Meclisinin Ekim ayı meclis toplantısı, 4 Ekim Salı günü Döngele Orkis Termal Otelde, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş Başkanlığında gerçekleştirildi.

Türkoğlu Belediye Meclisinin Ekim ayı meclis toplantısı, 4 Ekim Salı günü Döngele Orkis Termal Otelde, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş Başkanlığında gerçekleştirildi. 
Mecliste, gündemde bulunan maddeler görüşüldü. Meclis gündeminin 5. Maddesinde yer alan 15 Temmuz gecesi darbeci hain generali vuran, şehit Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir’in ismi Türkoğlu’ndaki 3. Çevre yoluna verilmesi kararı alındı.

Belediye meclis toplantısındaki alınan kararla Fatih Mahallesi 3. Çevre yoluna Şehit Ömer Halisdemir’in isminin verileceğini belirten Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş “Aslında bu bir destandır.Emin olun gün geçtikçe bu daha da iyi anlaşılacak, ne kadar büyük bir zafer olduğu daha net bir şekilde ortaya çıkacak. Çanakkale savaşı, Sakarya savaşı gibi çok önemli, ama bu savaşta farklı olan bir şey var. Şehit kadınlarımız, çocuklarımız ve dedelerimiz de var. Yediden yetmişe her kesim vatanı için mücadele ettiği bir savaş yaşadık.Milli Mücadele ruhunu yaşayan halkımızda günlerce sabahlara kadar demokrasi nöbetleri tuttular. Bu yüzden bu topyekun bir milli mücadele savaşı olmuştur” dedi.

“HALİSDEMİR O SAVAŞIN KIRILMA NOKTASI OLDU” 
“O kahraman belki savaşın dönüm noktası kırılma noktası olmuştur, diyen Başkan Okumuş, “Bizde Türkoğlu’lu olarak o kahraman şehidimizin ismini ilçemizde çalışmaları bitmiş, çevre düzenlemesi devam eden caddemize verdik. Tabi onun yaptığına karşılık bunun hiçbir önemi yoktur. Ama en azından onu unutmadığımızı hissettireceğiz.
Daha önceden Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde şehit olan Özel Harekat Polisi Niyazi Ergüven'in ismini İlçemiz merkezinde bulunan İlkokuluna vermiştik. Bu bağlamda, kahramanlarımızın ismini ilçemizde yaşatmak ve gelecek nesillere örnek teşkil etmesi amacı ile böyle bir karar aldık. 
Ülkemizin bölünmez bütünlüğünün, demokrasi ve Cumhuriyetimizin koruyucusu olan şehitlerimiz bizim her şeyimiz. Onların aziz hatıralarını yaşatmak bizlerin boynumuzun borcudur.şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.