OSMAN OKUMUŞ

OSMAN OKUMUŞ
Gazeteci ve köşe yazarı Bekir Doğan bugün ki yazısında şu konuyu ele aldı;

Önceki gün: ver elini Türkoğlu diyerek yola çıktım..

     Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçe Belediye Başkanı Osman Okumuş başkanımızla saat 15 15 randevulaşmıştık..

     Makamına vardık, Zekeriya Türkyılmaz, Mehmet Gedemenli de misafiri ve tanımadığımız birkaç vatandaş daha, Biz de Mehmet Fiskeci, Neşe Yıldızhan, Halil Hınaz, bir köşeden başkanı izlemeye başladım..

     Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, farkını Türkoğlu ilçesinde de göstererek ilçesini ilçe konumuna getirdiğine şahit olduk..

     Osman Okumuş’a bakarken biraz mazide gezindim:

     1970 yıllarda Radyolarda ve plaklarda Türkülerini dinlediğimiz Türkoğlu ilçemizden  Mehmet Bozdoğan vardı, Sevdiğim kız gelin olmuş, diye bir plak ve filmde çekmişti.. o gözümün önüne geldi..

     Mehmet Bozdoğan ile Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçe Belediye Başkanı Osman Okumuş’u her gördüğümde o film ve başkan gözümün önüne gelir.. ikiz gibi bir birlerine çok benziyorlar..

     Efsane başkan Osman Okumuş:

     29 Mart 2004 de Beyoğlu Belediye Başkanı seçilmesi ile tanışma imkanımız oldu..

     Genç bir ziraat mühendisi, öğretmen olarak kendisi beni tanımıydı bilemiyorum ama Amcası Mustafa Okumuş hocamla , Ramazan Okumuş hocamla dost ve muhabbetimiz vardı..

     Genç bir ziraat mühendisi – eğitimci kimliği ile Beyoğlu Belediye Başkanı olarak yapacaklarını sıraladığında küçük bir kasaba için imkansız görülüyordu.. işin doğrusu biz bile inanmamıştık..

     Osman Okumuş: farkını göstererek 59 kasaba belediye başkanı içinde bir numara oldu.

     Ama o : Beyoğlu beldesine spor tesisleri, yüzme havuzu, Baba Burnuna bir tarihi kale yaptı.. Tarihi diyorum:

     Bir gün Adana dan geliyorum: otobüs Beyoğlu yolcusunu indirmek için Baba burnu kalesi önünde durdu..

     Adamın biri: Burada tarihi kale varmış o kadar gelip geçtim görmemişiz Pazar günü buraya gezmeye geleceğim!” dedi.

     Bu olay üzerine Osman Okumuş başkana dedim ki : Senin baba burnu kalesi tarihi kale oldu, sakın ben yaptım deme kimse inanmaz dedim.. çünkü o artık tarihi bir kale olmuştu..

     Osman Okumuş: Beyoğlu kasabasını neredeyse bir ilçeye çevirdi.. kilit parke yolları, kalesi, spor tesisleri, yüzme havuzu, mesire alanı ile harika bir yer haline getirdi..

     Alt yapı yaptı, içme suyu sorunu çözdü.. Beyoğlu yaşanıla bilir bir mahalleye çevirdi..

     Kahramanmaraş Büyükşehir olunca Mart 2014 seçimlerinde ise Türkoğlu Belediye Başkanı adayı oldu ve kazandı..

     Ak Partinin en başarılı kasaba belediye başkanı olan Osman Okumuş, Türkoğlu Belediye Başkanlığının çok rahat kazanacağı baştan belli idi.. öyle de oldu..

     Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş kim ? : 1971 Yılında Kahramanmaraş’ın Beyoğlu Beldesinde doğdu. İlk ve ortaokulu Beyoğlu Beldesinde, Liseyi Hatay’ın Dörtyol ilçesinde tamamladı.

     1994’de Erzurum Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri Mühendisi olarak mezun olduktan sonra 1997 yılında Öğretmenlik mesleğine başladı.2004 yılında eğitime ara vererek 29 Mart 2004 de 1. Dönem Beyoğlu Belediye Başkanı seçildi.29 Mart 2009 da 2. Dönem Belediye Başkanı seçildi.30 Mart 2014 yılında Türkoğlu Belediye Başkanı seçilen Osman Okumuş evli ve dört çocuk babasıdır.

     Dört çocuk deyince burada biraz durmak gerekli, Cumhurbaşkanımızın sözünü tutarak, vatan sever milli ve yerli çocuklarını gelecek için yetiştiriyor..

     İkili diyalogları ile güzel hizmetlere imza atıyor: KSÜ bağlı Türkoğlu Meslek Yüksek okulu, İslami İlimler Fakültesi (Arapça dili ) eğitim vermeye başladı. Veterinerlik Fakültesi 2018-19 da öğrenci alması için çalışmalar devam ediyor, 5 bin kişilik cezaevi, Lojistik merkezi, Organize Sanayi Bölgesi, ile 100 bin nüfus planlaması yapan Osman Okumuş Başkan Belediye Binasını yaptı 1 yıldan beri içinde oturuyor, Kaymakamlık binasına başladı yakında oda bittiğinde kaymakamlığı da yıkarak ilçe meydanını tamamlayacak..

     Kanal boyu yürüyüş yolunu ve beyaza boyanan evleri görünce bir kere daha hayran oldum, Türkoğlu halkının ne kadar şanslı olduğunu kıskanarak gördüm..

     Osman Okumuş başkanımızı tebrik ediyorum, Ufuk ve Vizyonlu bir belediye başkanımız hizmetlerini devamını diliyorum..

     Bugüne kadar 6 kitap yayınladım, Osman Okumuş başkanın Beyoğlu ve Türkoğlu ilçesinde yaptıklarını anlatacak olsak köşe yazısı değil bir kitap bile yetmeyecektir..

      İyi günler

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.