PAZARCIK BELEDİYESİ 1.ÇOCUK MECLİSİ TOPLANTISI !

PAZARCIK BELEDİYESİ 1.ÇOCUK MECLİSİ TOPLANTISI !
Gazeteci ve köşe yazarı Bekir doğan bugün ki yazısında şu konuyu ele aldı;

Bugün bir hakkı vererek sözlerime başlamak istiyorum:  Bozdağ ailesi- Atmalı aşiretini bir gazeteci olarak çok iyi tanır ve bilirim..

     Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ ise 30 Mart 2014 seçimlerinde belediye başkanı olması ile tanıdım ve işin doğrusu konuşmasını uzun uzun dinlememiştim..

     Pazarcık da yapılan etkinliklerde, Büyükşehir Belediye Meclis toplantılarında hoş sohbet ettiğimiz belediye başkanı Yakup Hamdi Bozdağ, konuşması ile çocuklardan çok beni etkiledi..

     Başkan Bozdağ: Müthiş bir hatip !

     İnsanların gözünün içine bakarak konuşması ile insanları büyülemekte, şunu dedirtmemektedir: “ Uf ne kadar çok konuştu bitse de gitsek !”  sözünü söyletmedi şiir gibi konuştu. Herkes sessizlik içinde pür dikkat dinledi..

     Bugünden söylüyorum: Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ, gelecek dönemde, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı, Kahramanmaraş Milletvekili, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde niye bir bakan olmasın !..

     Eğitimin içinde olan biri olarak söylüyorum: Bir sınıf da 35 çocuk olur , bunlardan biri lider, bir kaçı gelecek vaat eder, ama lider bir tane olur ki , ben Yakup Hamdi Bozdağ başkan da liderlik gördüm.. bu hakkını vererek yolun açık olsun başkanım diyorum..

     Gelelim konumuza : Kahramanmaraş’ın Pazarcık İlçesi Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ, Orta okul öğrencileri ile 1. Çocuk belediye meclisi kurdu ve ilk toplantısını yaptı.

     Bizde bir iş yapmak deyince önce akla : maliyeti ve yatırım gelir..

     Milyonluk yatırım maliyeti yoktu !

     Fiziki bina ihtiyacı da yoktu

     Yeni müdürlük, yeni personel ihtiyacı da yoktu..

     Başkanlık Makam aracı vs ihtiyacı da yoktu..

     Adı : Pazarcık Belediyesi 1.  Çocuk Meclis toplantısı etkinliği idi..

     Pazarcık Belediyesi Basın Yayın Müdürü Hüseyin Mutlu Tutak, Belediye Başkanımız Yakup Hamdi Bozdağ, Türkiye de ilk defa belediyemiz bünyesinde belediye 1. Çocuk meclisi toplantısı yapıyor diye bize telefon açarak söylediğinde biraz garip gelmişti..

     Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ bizleri de davet etti.. gidip görelim dedik çıktık yola.. ver elini Pazarcık..

     Açılış konuşmasını Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ yaptı, başkan uzun bir konuşma yaptı ama çocuklara güzel mesajlar verdi..

     Başkanın konuşmasını haberinde okuya bilirsiniz !

     Başkan Yakup Hamdi Bozdağ, sözlerinin sonunda 1. Çocuk Meclis Toplantısı ile ilgili düşüncelerini aktarmak üzere Gazeteci Mehmet Fiskeci’yi davet etti.

     Mehmet Fiskeci, Anne ve babasından temiz dayak yiyerek nasıl okumaya başladığını ve nasıl gazeteci olduğunu anlatarak öğrencilere : “ Okuyun, gazete, dergi kitap okuyun, çok okuyun iyi bir okul bitirin , iyi bir okul bitirmezseniz ekmek yok,” dedi.

     Açılış ve geçici başkan ve Katip Üyeleri ise Mehmet Fiskeci seçmesi ile

     Okullardan seçilip gelen minik belediye meclis üyeleri ilk toplantısını yaptı.

     Büyüklerine taş çıkardılar : Pazarcık ilçesi için projeleri ve istekleri sıralamaya başladılar.. tabiri caiz ise , bu meclis den milletvekili, Vali, Belediye Başkanı, Bakan ve Başbakan bile çıkar !

     Nasıl mı ? : Hitabeti düzün , kendini anlatan bilen çok fazla öğrenci var bunlar geleceğin büyük devlet adamı olmaya aday..

     Hepsinden önemlisi her öğrencinin bir projesi var bir düşüncesi var, Başkan Yakup Hamdi Bozdağ, “ Kanun ve ekonomik şartlar içerisinde her projeyi değerlendireceğim yapıla bilir olanları hemen yapacağım, diyerek öğrencilere söz verdi..

       Sözümün sonu: Proje güzel, akıl akıldan üstündür, çocuk deyip geçmeyin , çok basit, çok maliyeti olmayan ama akıllı proje ve teklifler sundular bu başkanı Bozdağ’ı da memun etti..

       Pazarcık Belediyemizin Çocuk Meclisi inşallah diğer belediyelerimize de örnek olur da çocuklardan haber alarak , belediyelerimiz daha güzel hizmetler yaparlar..

       Atalarımız: Soran dağları aşar, sormayan düz yolda şaşar, mesele burada, çocuklara sorun dağları aşın bizde sizi alkışlayalım..

       Teşekkürler Yakup Hamdi Bozdağ başkanım

       İyi günler..

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.