PİYANİST UĞURLU KAPALIÇARŞI'DA KONSER VERDİ

PİYANİST UĞURLU KAPALIÇARŞI'DA KONSER VERDİ
Piyanist Tuluyhan Uğurlu, Cumhuriyet Haftası kapsamında vereceği "Atatürk ve Cumhuriyet Konserleri"nin ilkini, Kapalıçarşı'da gerçekleştirdi

Piyanist Tuluyhan Uğurlu, Cumhuriyet Haftası kapsamında vereceği "Atatürk ve Cumhuriyet Konserleri"nin ilkini, Kapalıçarşı'da gerçekleştirdi.

Uğurlu, Fatih Belediyesi'nin desteğiyle Kapalıçarşı Esnaf Derneği tarafından düzenlenen konserde, "Mustafa Kemal Atatürk ve Güneşin Askerleri" adlı eserini dinleyicilerin beğenisine sundu.

Piyanist Uğurlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarihi mekanlarda konser vermeyi çok sevdiğini belirterek, "Çünkü her tarihi mekanın mutlaka bize anlatmak istediği, dile getirmek istediği mesajlar olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

"Cumhuriyet Haftası"nın idrak edildiğini ifade eden Uğurlu, bu kapsamda ilk konserini Kapalıçarşı'da verdiğini söyledi.

Konserde, 15 Temmuz şehitleri için yapılan "Anadolu'nun Kahramanları" adlı bir bölümün olduğuna değinen Uğurlu," Orada, 15 Temmuz'da bizler için, bu topraklar için, bu topraklardaki demokrasi için, seve seve kendini feda etmiş insanları da anıyoruz. Tarihteki tüm şehitlerimiz ile beraber bu son yaşamış olduğumuz talihsiz olayların sonucunda hayatını kaybeden şehitlerimize de bir armağan olsun diye bir gönderme de yapıyoruz buradan. Dolayısıyla konserin anlamı, önemi daha da artıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Uğurlu, "Mustafa Kemal Atatürk ve Güneşin Askerleri" esirini daha önce defalarca yurt içinde ve yurt dışında yıllardan beri seslendirdiğini aktararak, "Bu yıl Cumhuriyet Haftası münasebetiyle seslendiriyorum. Tabii Kapalıçarşı'da böyle bir şeyi seslendirmek daha bir anlam ifade ediyor. Geçtiğimiz yıllarda da Arkeoloji Müzesi'nde olsun, Topkapı Sarayı'nda olsun, böyle konserler yapmıştım. Kapalıçarşı bence her dönemin abidelerinden biri. Yani sadece bir dönemin anıtı değil, her dönemin anıtı. Dolayısıyla Mustafa Kemal Atatürk ve Güneşin Askerleri de inşallah bir eser olarak her dönemin eseri olur. Benden sonra da sonsuzluğa kalır, ölümsüzlüğe kalır diye ümit ediyorum." diye konuştu.

Tuluyhan Uğurlu, "Atatürk ve Cumhuriyet Konserleri" kapsamında, 27 Ekim'de Bodrum'da, 29 Ekim'de Kadıköy'de bir alışveriş merkezinde ve Pendik Yunus Emre Kültür Merkezi'nde, 3 Kasım'da Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde ve 10 Kasım'da Adana'da bir otelde sahne alacak.

PİYANİST UĞURLU KAPALIÇARŞI'DA KONSER VERDİ

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.