AK Parti İl Başkanı Belli Oldu

AK Parti İl Başkanı Belli Oldu
Ak Parti kahramanmaraş İl Başkanlığına günlerdir beklenen atama Ahmet Özdemir olarak gerçekleşti.

Kahramanmaraş kamuoyunun uzun süredir merakına mazhar olan Ak Parti İl Başkanının kim olacağı hususundaki beklendi az önce nihayete erdi.

Ahmet Özdemir, Fırat Görgel, Ahmet Güngör ve Ömer Bilal Debgici’den oluşan adayların  akşam saatlerinde Başbakan   tarafından kabulu ve  ve yapılan görüşmelerden sonra, yeni İl Başkanı Ahmet Özdemir olarak açıklandı.

Ak Parti İl başkanlığına Ahmet Özdemir’in atanması parti içerisinde de memnuniyetle karşılanırken, Yeni başkanın önümüzdeki günlerde  bir basın toplantısı yapması bekleniyor..

Ahmet Özdemir'in İl başkanlığına atanması ile boşalan 12 Şubat İlçe Başkanlığına ise, Ak partinin  sevilen isimlerinden Fırat Görgel atandı.

Her iki başkanada hayırlı olsun diyerek, memlekete hayırlı hizmetlere vesile olmalarını temenni ediyoruz.

YENİ İL BAŞKANI AV. AHMET ÖZDEMİR KİMDİR?

1977 yılında Kahramanmaraş’ta doğdu. Namık Kemal İlkokulunu bitirerek orta öğrenimimi İmam Hatip lisesinde; lise öğrenimimi ise Ahmet Özdemir  1Atatürk lisesinde tamamladı. 1996 yılında Dicle üniversitesi hukuk fakültesini kazandı ve 2001 yılında mezun oldu. Askerlik hizmetini yedek Subay olarak İzmir ve Ankara’da tamamladı. 13 yıldır Kahramanmaraş da avukatlık yapmaktadır. Evli ve Mustafa Bedirhan isminde bir oğlu var. İngilizce ve kısmen Arapça bilir.

4 yıl Kahramanmaraş Barosu yönetim kurulu üyeliği ve baro saymanlığı görevlerinde bulundu. Beş yıl süreyle Kahramanmaraş Barosunda Adli yardım Komisyonu başkanlığı yaptı. (Ekonomik durumu olmayan insanlara hukuki yardım yapan kuruluş.) 2006 yılından 2013 yılına kadar Ak Parti İl yönetim kurulu üyeliği ve bu süre zarfında İl Başkan Yardımcısı olarak Sosyal İşler Başkanlığı , Tanıtım ve Medya Başkanlığı ve iki dönem Seçim İşleri Başkanlığı görevinde bulundu. İl başkan yardımcısı iken 17/08/2013 tarihinde yeni kurulan metropol ilçelerden Onikişubat ilçesine kurucu ilçe başkanı olarak Ak Parti Genel Merkezi tarafından atandı. Daha sonra 2014 yılı aralık ayında yapılan ilçe kongresi ile yeniden ilçe başkanlığına seçildi. Halen bu görevi yürütmektedir. Daha önce 1994 ve 2002 yılları arasında Refah Partisi, Fazilet ve Saadet Partilerinde gençlik teşkilatında ve ana kademede il yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundu .(Babası Mevlüt Özdemir Milli Nizam Partisi Kahramanmaraş kurucu üyelerindendir.) İlçe başkanı olarak görev yaptığı  Onikişubat İlçesi yaklaşık 370 bin nüfusu ile Kahramanmaraş’ın en büyük ilçesidir. İlçe başkanı olduğu sürede 2014 yerel seçimlerinde Ak Parti yüzde 64.5, 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 80.08, 2015 yılı 7 Haziran Genel seçimlerinde yğzde 69. 5 oy ve son olarak ta 1 Kasım 2015 tarihinde yapılan genel seçimlerde de yüzde 79.9 oy alarak nüfusu 300 binin üzerindeki ilçelerde Türkiye birincisi oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.