Bozdağ’dan Sert Çıkış

Bozdağ’dan Sert Çıkış
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, kendisine saldıran kişiye sahip çıktıklarını iddia ettiği CHP Genel Başkan Yardımcıları Umut Oran ve Gökhan Günaydın’a tepki gösterdi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, kendisine saldıran kişiye sahip çıktıklarını iddia ettiği CHP Genel Başkan Yardımcıları Umut Oran ve Gökhan Günaydın’a tepki gösterdi. Bozdağ, kendisine saldıran kişiden şikayetçi olduğunu da açıkladı.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Nevşehir Valiliği ziyaretinde gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Yaşadığı olaydan sonra birçok siyasinin kendisini arayarak geçmiş olsun dileklerini ilettiğini belirten Bozdağ, buna karşın CHP Genel Başkan Yardımcılarının ise kendisine saldıran kişilere sahip çıktıklarını savundu. Bozdağ, "Bugün ülkemizin kültür, medeniyet şehirlerinden birisi olan Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesindeyiz. Nevşehir’de ülkemizin manevi mimarlarından Hacı Bektaş-ı Veli Hazretlerinin kabri bulunmakta ve her yıl Hacıbektaş ilçesinde anma etkinlikleri gerçekleştirilmekte. Bu seneki anma etkinliklerine Sayın Başbakanımızı ve hükümetimizi temsilen katıldık. Orada Hacıbektaş Veli canlarıyla beraber olma fırsatı bulduk. Orada Hacı Bektaş-ı Veli felsefesini, aşkını, sevgi anlayışını değerlendirme fırsatı bulduk. Gayet güzel bir program oldu. Konuşmamız sırasında bazı kişilerin olumsuz tavrı oldu ama bunların Hacı Bektaş-ı Veli’nin dostlarını asla temsil etmediğini biliyoruz ve onlarla ilgisi olmadığını da biliyoruz. Onların bundan fevkalade rahatsız olduklarını da biliyoruz, kendileri de bunları ifade ettiler. Konuşmamı bitirdikten sonra yerime geçerken orada bildiğiniz gibi fiili bir saldırıya maruz kaldım ve bir şahıs, ’Niye geldiniz buraya?’ demek suretiyle bize bir saldırıda bulundu. Tabii güvenlik güçlerimiz olaya müdahale etti. Bu olaydan sonra da Türkiye’nin dört bir yanından bizi arayarak geçmiş olsun dileklerini ileten insanlarımız oldu. Ben hepsine teşekkür ediyorum çünkü kötü olanı, yanlış olanı milletimizin hiçbir ferdi asla kabul etmez, asla onaylamaz. Bunu görmek de bizi fevkalade mutlu etmiştir. Böylesi bir ortak tavır bizi mutlu etti. Gerek AK Parti’den gerek CHP’den gerekse diğer partilerden pek çok insan aramıştır. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum’’ ifadelerini kullandı.

Olayın hemen arkasından CHP’li bazı milletvekillerinin de geçmiş olsun dileklerini ilettiklerini kaydeden Bozdağ, ’’Diğer bir kısmının bu şiddet eğilimini gösteren saldırgana sahip çıkması da bizi fevkalade üzmüştür. Olay anından sonra CHP Genel Başkan Yardımcıları Umut Oran ve Gökhan Günaydın ile birlikte CHP Milletvekili Durdu Özpolat, bizzat saldırgana sahip çıkan tutum ve davranışlar içerisine girmiştir. Hatta Sayın Gökhan Günaydın böylesi bir olaydan sonra, ’Hacı Bektaş-ı Veli anma etkinliklerinde yaka paça gözaltına alınan gazeteciyle birlikte emniyetteyiz’ şeklinde bir tweet atıyor. Ben tabii bu anlayışı, bu zihniyeti kınadığımı buradan bir daha ifade etmek isterim. Milletimizin bunu bilmesi için ifade ettim. Tabii CHP’den birçok değerli milletvekili aradı ve bu olayı kınadıklarını ifade etti ama öte yandan CHP’nin Genel Başkanının da bulunduğu bir ortamda CHP Genel Başkan Yardımcılarının ortaya koyduğu bu tavrı ben buradan bir kez daha kınadığımı ifade etmek isterim. Bir şiddet var, bir bakana saldırı var, darp var ve böylesi bir olay karşısında yaka paça gözaltına alındığı söylenen bir gazeteciden bahsedip onu müdafaa etmek var. Burada bir gazetecilik yok ki. Burada bir suç var, burada bir darp fiili var. Böyle bir olay karşısında, bu suçu işleyen kişi karşısında fikri ne olursa olsun, düşüncesi, siyasi anlayışı ne olursa olsun buna tavır almak gerekirken buna sahip çıkan yaklaşım ortaya koydukları için huzurlarınızda onları bir kez daha kınadığımı ifade etmek istiyorum. Dönüp Hacı Bektaş’ı bir kez daha okumalarını tavsiye ediyorum. Belli ki Hacı Bektaş-ı Veli’nin felsefesi, inancı, aşkı ve inancı onların gözünden kulağından girmemiş gibi gözüküyor. Umarım Hacı Bektaş Veli’den onlar da feyz alırlar’’ dedi.

Bozdağ, bir gazetecinin saldırgandan şikayetçi olup olmayacağı yönündeki soruyu ise, ’’Tabii şikayetçiyiz. Bir suç işlenmiş ortada. Bir saldırı fiili var ortada. Kanunlara göre de suç. Bunun bir fikirle, bir düşünceyle, bir demokratik tepkiyle alakası yok. Benim konuşmam sırasında takip ettiyseniz adımın anons edilmesinden konuşmamın bitmesine kadar yuhalandım orada ben ama ben bir edeple orada konuşmamı yaptım. Çünkü onlar kendilerine göre bir tepki ortaya koyuyorlar ama bir saldırı, bir darp demokratik bir tepki değildir, bir suçtur. Suç işleyenler hukukta onun karşılığı neyse bulur” şeklinde cevaplandırdı.

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.