CHP’li Özbolat Havalimanı İstedi

CHP’li Özbolat Havalimanı İstedi
Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş Millet Vekili Durdu Özbolat Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırımdan Afşin-Elbistan Arasına Havalimanı İstedi

Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş Millet Vekili Durdu Özbolat Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırımdan Afşin-Elbistan Arasına Havalimanı İstedi

CHP’li Özbolat Meclise Sunduğu soru önergesinde şu açıklamalarda bulundu. “Aşağıdaki sorularımın Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali YILDIRIM tarafından yazılı olarak cevaplandırılması hususunu; Anayasanın 98. ve İçtüzüğün 96. ve 99. Maddeleri gereğince saygılarımla arz ederim.

Kahramanmaraş’ın sanayi, ticaret ve enerji sektörü açısından kilit bir konuma sahip olan Afşin – Elbistan bölgesi, ekonomik katma değer bakımından da ayrıcalık taşımaktadır. Buna karşın, farklı güncel sorunlarının yanı sıra, ulaşım ve diğer altyapı eksiklikleri giderilmeyen bölgenin iktisadi ve sosyal gelişimi de daralmaktadır. Bağlı olduğu şehre yaklaşık 160 km uzaklıkta bulunan bölgenin yaşadığı en önemli sorunlardan biri, ticari merkezlerle olan ulaşım bağıdır. 14 bin 457 kilometre kare yüz ölçümüne ve 1milyondan fazla nüfusa sahip olan ilin var olan tek havalimanı da ihtiyaca cevap verememekte; maliyet, zaman ve ulaşım konusunda yaşanan diğer sıkıntılar nedeniyle, yolcuların büyük bir bölümü Adana, Gaziantep gibi komşu illerin havalimanlarını kullanmaktadır.  

Bu çerçevede;

1-                  Kahramanmaraş’ın önemli ticaret ve ekonomi merkezlerinden olan Afşin-Elbistan bölgesinin yaşamakta olduğu ulaşım sorunlarını çözmeye dönük projeleriniz var mıdır?

2-                  Bu projeler uygulamaya konulmuş mudur? Uygulamaya geçilmiş ise, yatırımlar hangi aşamadadır?    

3-                  Bölgenin ihtiyaç duyduğu ikinci havalimanın açılması yönünde herhangi bir çalışmanız var mıdır?  

Konuyla ilgili açıklama beklediğini söyleyen Özbolat Kazanan Kahramanmaraş Olsun” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum