Dedeoğlu Şiddet Her Alanda Artıyor

Dedeoğlu Şiddet Her Alanda Artıyor
Dedeoğlu, ülkemizde şiddetin boyutu da, sayısı da her geçen gün artığını belirterek, şiddet olaylarının biri bitmeden bir diğerinin başladığını söyledi.

 

Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu,  ülkemizde şiddetin boyutu da, sayısı da her geçen gün artığını belirterek, şiddet olaylarının biri bitmeden bir diğerinin başladığını söyledi.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Adli Bilimciler Derneği tarafından Gazi Üniversitesi Hastanesi’nde düzenlenen “Sağlıkta Şiddet Nasıl Önlenir: Meclis’e Düşen Görev” konulu Panele konuşmacı olarak katıldı.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, pek çok alanda artış gösteren ülkemizdeki şiddet olaylarının artık sınırları aşarak, dünya kamuoyunun gündemine de oturmuş olduğuna işaret etti.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, ülkemizde en fazla şiddet olaylarının kadınlara karşı ve çocuklara karşı gösterildiğine dikkat çekerek, “Okullarda öğretmenlere karşı da şiddet uygulanırken, bazen de öğrencilere karşı şiddet uygulandığını görüyoruz. Sporda şiddet konusu da aslında ülkemizde yaşanan şiddet olaylarının ayrı bir boyutunu oluşturmaktadır.” dedi.  

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Gaziantep'te Dr. Ersin Arslan'ın bir hasta yakını tarafından öldürülmesinin, zaten var olan sağlık çalışanlarına karşı şiddeti en ön plana çıkardığını ifade ederek konuşmasını şöyle sürdü

“Sağlıkta şiddet olayları da ülkemizde son yıllarda artmış durumdadır. Sağlık-Sen tarafından yapılan bir araştırmaya göre, sağlık çalışanlarının yüzde 63’ü sözel veya fiziksel şiddetle karşı karşıya kalırken, yüzde 43’ü de her an hasta veya hasta yakının fiziksel saldırısına mağruz kalma kaygısı yaşamaktadır. Çok büyük bir özveri içinde fedarkarca görev yapan sağlık çalışanlarımız, bugün hasta yakınları tarafından şiddete mağruz kalmakta ve hayatını kaybetmektedir. Şiddetin ekonomik ve soyal boyutları değerlendirilmelidir. Özellikle, hastanelerde yaşanan kargaşa önlenmeli ve hasta kuyruklarına son verilecek çalışmalar yapılmalıdır.”

Parti olarak her türlü şiddete karşı olduklarını da vurgulayan Kahraman Milletvekili Mesut Dedeoğlu, şiddetin bir insanlık ayıbı olduğunu sözlerine ekledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.