Demokratikleşme Paketi

Demokratikleşme Paketi
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici:“Bu pakette heybeliada ruhban okulunun açılması yer alırsa, türkiye elindeki son kozu da kaybetmiş olur”

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, hükümetin açıklayacağı demokratikleşme paketinde Heybeliada Ruhban Okulu’nun açılmasına fırsatı verecek bir maddenin yer almasının endişe verici olduğunu savunarak, “Bu olursa Türkiye elindeki son kozu da kaybetmiş olur” dedi.

  Destici, partisinin Batıpark Spor Salonu’ndaki Kahramanmaraş İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yarın açıklanması beklenen demokratikleşme paketi hakkındaki endişelerini anlatan Destici, Türkiye’de demokrasiyi bir adım ileriye taşıyacak her türlü konuya destek vereceklerini söyledi. Destici, şöyle konuştu:

  “Demokratikleşme paketi gerçekten ülkemizde demokrasiyi bir adım da olsa ileri götürecek bir paket mi olacak? Milletin taleplerini, milletin isteklerini, milletin ihtiyaçlarını öne olacak bir paket mi olacak? Ya da Türkiye’yi hem içerde hem dışarıda daha güçlü bir hale getirecek, insanların inançlarını özgürce yaşayabilecekleri, fikirlerini özgürce söyleyebilecekleri bir paket mi olacak? Ya da bir takım çevrelerin taleplerini içinde barındıran bir paket mi olacak. Bizim Büyük Birlik Partisi olarak endişemiz bu. Ayrıca bu paketin içerisinde birincisi KCK’lıları, PKK’lıları ve Apo’yu affedecek yasal, hukuki bir düzenleme olacak mı olmayacak mı? Bir kere bunu istiyoruz.”

  Kahramanmaraş’a gelmeden önce 6 günlük Batı Trakya turu yaptığını anımsatan Destici, buradaki insanların da gelişmeleri yakından takip ettiğini ifade etti. Paketin içerisinde Heybeliada’da Ruhban Okulu açılmasına izin verecek bir maddenin hem buradaki insanlar hem de Türkiye için kaygı verici olduğunu işaret eden Destici, Lozan antlaşmasını hatırlattı. Destici, sözlerini şöyle sürdürdü:

  “Hem Türkiye, hem Yunanistan Lozan’da belirtilen hakları verecekler. Bunlar neler, birincisi Türkçe dilini konuşma ve eğitim hakkı. İkincisi din adamlarını kendi seçme ve belirleme hakkı. Üçüncüsü vakıf mallarının iade edilmesi. Dört, başta mülkiyet hakkı olmak üzere, o ülkenin eşit vatandaşı olma hakkı. Şimdi bakıyoruz Yunanistan bunların hiçbirisini vermemiş. Türkiye vakıf mallarını vermiş, eğitim hakkını vermiş, mülkiyet hakkını vermiş. Diliyle konuşma ve eğitim yapma hakkını vermiş. Bütün haklarını vermiş. Din adamlarını kendi belirlemelerine müsaade etmiş. Türkiye’nin elinde sadece bir tane koz kalmış, o da Heybeliada ruhban okulunun açılması. Eğer yarın açıklanacak olan bu pakette, Heybeliada’da ruhban okulunun açılmasına bu hükümet fırsat verirse aynen Batı Trakya’daki kardeşlerimin söylediğini söylüyorum. ‘O zaman biz tamamen yalnızlığa itilmiş oluruz. Kendimizi terkedilmiş, aldatılmış, olarak hissederiz. Çünkü Türkiye’nin ve bizim elimizde artık başka hiçbir koz kalmıyor’ diyorlar. Paketi hazırlayanların buna çok dikkat etmesi gerektiğini söylüyorum.”

  Destici, sözlerinin sonunda BBP’nin merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin gelişmeleri anlattı. Öç alma duygusuyla hareket etmediklerine dikkat çeken Destici, amaçlarının suçlu ve kusurlular varsa bunların bulunarak adalet önünde hesap vermesinin sağlanması olduğunu söyledi.

  BBP Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır ve çok sayıda teşkilat mensubunun katıldığı kongrenin son bölümünde, Yazıcıoğlu’nun helikopter kazası sırasında yaptıkları haberlerle, sürece katkı sağlayan İHA Kahramanmaraş Muhabiri Yusuf Taş ve diğer basın mensuplarına plaket takdim edildi.

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.