FLAŞ! Özbolat’tan Soru Önergesi

FLAŞ! Özbolat’tan Soru Önergesi
CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, Sağlık bakanına radyasyonu sordu.

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, Sağlık bakanına radyasyonu sordu.

Cumhuriyet Halk partisi Kahramanmaraş milletvekili Durdu Özbolat, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a yazılı bir soru önergesi vererek, doktorların çalışma saatleri ile ilgili sorularına yazılı cevap istedi. İşte Özbolat’ın TBMM’ye verdiği yazı önergesi:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Sağlık Bakanı Sayın Recep Akdağ tarafından yazılı olarak cevaplandırılması hususunu arz ederim.

                                                                                                     Durdu ÖZBOLAT

Kahramanmaraş Milletvekili

5947 sayılı kanunun 9. Maddesi ile 3153 sayılı Radyoloji, radyom ve elektrikle tedavi ve diğer fizyoterapi müesseseleri hakkında kanuna eklenen ek 1. Maddesi; iyonlaştırıcı radyasyonla teşhis, tedavi veya araştırmanın yapıldığı yerler ile bu iş ve işlemlerde çalışan personelin çalışma süresinin 35 saat olduğu, bu süre içerisinde Sağlık Bakanlığınca çıkarılacak yönetmelikle belirtilen radyasyon dozu limitlerinin de ayrıca dikkate alınacağı hükmü yer almıştır.

Bu kanuna rağmen Van İdare Mahkemesine 2010/1535 esas numaralı ve Hatay İdare Mahkemesi 2011/1561 esas numaralı davalar Sağlık Bakanlığı aleyhine vatandaşlarımızca açılmıştır. Mahkemeler davacıları haklı bulmuş ve yürütmeyi durdurma kararı çıkartmıştır.

Bu çerçevede;

1. Türkiye'de bazı sağlık kuruluşlarında ''medikal görüntüleme cihazları bilgisayarlı tomografi, anjiyografi ve mamografilerde radyasyonun uluslararası standartların üzerinde kullanıldığının bilinmesine rağmen 25 saat olan olan haftalık çalışma süresinin 35 saate çıkarılması hakkında ne düşünüyorsunuz?

2. Çıkarılan kanunda ithaf edilmesine rağmen çalışanların çalışma saatlerini ve çalışma dozlarını düzenleyen yönetmelik, kanunun çıkarılmasının üzerinden yaklaşık iki yıl geçmesine rağmen neden hala yayınlanmamıştır?

3. Çalışma süresi 25 saatken alınan ücret belli iken, çalışma süresinin 35 saate çıkarılması karşısında alınan ücret neden aynı kalmıştır?

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.