Kemal Karaküçük babası adına 32 Derslik ilkokul yaptırıyor

Kemal Karaküçük babası adına 32 Derslik ilkokul yaptırıyor
Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Karaküçük babası adına 32 derslik ilkokul yaptırıyor. Valilikte protokol imzalandı. 2015-16 eğitim öğretim yılına hazır olacak

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından iş adamlarının okul yapımını teşvik için başlatılan eğitime bir tuğla da sen koy kampanyasına katılan son isim, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Karaküçük oldu. Babası Adil Karaküçük (77) adına yapılacak olan İlköğretim okulu 32 derslik olarak yapılacak. Bu güne kadar 32 Derslik okul yapan ikinci yatırımcı olarak da dikkatleri çekti. Nitekim daha önce Akedaş 32 derslik bir okul yapımı için protokol imzalamıştı. Bu ikinci büyük okul olarak yapılacak.

Valilik makamında gerçekleşen imza protokolünde konuşan Vali Şükrü Kocatepe, başlatılan eğitim-öğretim seferberliğine katkı sunan tüm hayırseverlere teşekkür etti, “Bugün bu protokolün 39. İmzalıyoruz. Karamanlı mahallesinde bir okulumuz vardı, ancak yıkım kararı olduğundan, zar-zor idare ediyorduk. Yıkılacak olan okulun yerine hayırsever işadamımız,  TSO Başkanımız Kemal Karaküçük babası adına 32 derslikli okul yaptıracak. Hayırları için Sayın Kemal Karaküçük ve tüm hayırsever işadamlarımıza teşekkür ederim” dedi.

1-069.jpg

KARAKÜÇÜK: “MİLLETİMİZE HAYIRLI OLSUN”

Kahramanmaraş’ta en çok ihracat yapan firmalar arasında bulunan Mem Tekstil grubun yönetim kurulu Başkanı hayırsever işadamı Kemal Karaküçük de; “Devam eden eğitime yüzde yüz destek kampanyasında bizim de tuzumuz bulunsun istedik. Her hayırda olduğu gibi, bu meselede de bizleri motive eden Sayın Valimize teşekkür ediyorum. En güzel yatırım insana yapılan yatırımdır. Çocuklarımızın geleceği için, onların daha sağlıklı nesiller olarak yetiştirilmesi için eğitimde altyapı çok önemli. İşadamlarımız da bu meselede duyarlı davrandılar, onlara da teşekkür ederken, babam adına okul yaptırmaktan dolayı gururluyum, onur duydum.  Okulun tüm halkımıza, milletimize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

OKUL YENİ EĞİTİM YILINA YETİŞECEK

Karamanlı ilkokulunun yıkılarak yerine yapılacak olan okul 32 derslik olmasının yanı sıra modern laboratuar ve diğer donatıları da eksiksiz yapılacak. İlkokul olarak bölgeye hizmet verecek olan okul’un bahçesinde yer alan ağaçlar da korunacak. Ona göre bir proje yapılıyor.

Bayram sonrasında inşaatına başlanılacak olan okulun 2015 yılı Temmuz ayında bitirilerek Milli eğitim Bakanlığına teslim edilmesi planlanıyor.

Konuşmaların ardından KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük, Vali Şükrü Kocatepe ve Onikişubat İlçe Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu ile Milli Eğitim Müdürü M.Emin Akkurt tarafından protokol imzalandı.

2-067.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.