Mhp’li Dedeoğlu, Kırsal Kalkınma Personeli İçin Kanun Teklifi Verdi

Mhp’li Dedeoğlu, Kırsal Kalkınma Personeli İçin Kanun Teklifi Verdi
Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanunda değişiklik yapılması konusunda kanun teklifi verdi.

 

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, kanun teklifinde kırsal kalkınmada çalışan bazı personelin yabancı dil zorunluğu nedeniyle yıl sonu itibariyle işlerini kaybetmeyle karşı karşıya kalacaklarını hatırlatarak, bu konudaki sürenin iki yıl daha uzatılmasını istedi.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, kanun teklifinin gerekçesinde ayrıca şu konulara yer verdi:

“Tarım sektöründe ve kırsal alanda faaliyet gösteren üreticileri, özel sektör ve potansiyel yatırımcıları, tarım ve kırsal kalkınmayı desteklemektedir. Bu kapsamda, Avrupa Birliği’nin hibe fonları kırsal kesimde yaşayan halka, çiftçilere, üretici birliklerine ve tarım sektöründe faaliyet gösteren firmalara uygun projeler karşılığında kullandırılmaktadır.

AB tarafından ülkemize yaklaşık olarak 874.000.000 Euro hibe öngörülmüştür. Bu rakam ülke katkısıyla 1.160.000.000 Euro’ya ulaşmaktadır. Toplam bütçe iller arasına bölüştürülmemiş olup iyi puanlamaya sahip projelerin önceliği söz konusudur.

AB bu hibeyi Ülkemize kullandırmak için, önce 20 ilden oluşan 1. faz iller (Amasya, Afyonkarahisar, Balıkesir, Çorum, Diyarbakır, Erzurum, Hatay, Isparta, Kars, Konya, Malatya, Kahramanmaraş, Ordu, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Yozgat) akreditasyon sürecine girmiş ve 29 Ağustos 2011 tarihi itibariyle tamamı akredite olmuşlardır.

Daha sonra 22 ilden oluşan 2. faz iller ise (Ağrı, Aksaray, Ankara, Ardahan, Aydın, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Denizli, Elazığ, Erzincan, Giresun, Karaman, Mersin, Kastamonu, Kütahya, Manisa, Mardin, Muş, Nevşehir, Uşak) akreditasyon sürecine girmişler ve bu iller de son süreç olan yetki devri sürecine gelinmiştir.

5648 Sayılı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanunun 14. Maddesinin 4. fıkrasında kurumdaki uzman ve idarecilerinin Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavında (KPDS) merkezde en az 70, taşrada 60 puan almaları zorunluluğu getirilmiştir.

31/12/2012 tarihine kadar bu şartı yerine getirmeyen personelin kurumla sözleşmeleri fesih edileceğinden kurumda çalışmaları mümkün olamayacaktır. Kurumda görevli çok sayıda personelin dil şartı nedeniyle kurumdan ayrılacak olmasından dolayı işlemler yapılamayacak ve yetki devrinin askıya alınması veya iptal olması söz konusu olacaktır.

Bu durum, hem kurumda çalışan personelin işsiz kalmasına hem de proje hazırlayan veya hazırlama sürecinde olan kırsalda yaşayan üreticilerimizin mağduriyetine sebebiyet verecektir. Ayrılan uzmanların yerine yeni personel alınması ve onların tekrar eğitilmesi hem ulusal kaynağımızın israfına sebep olacak hem de akreditasyon sürecinin yenilenmesi uzun zaman alacak ve AB’den sağlanan fonlarının kaybına neden olabilecektir. Bu nedenle, söz konusu sürenin iki yıl daha uzatılması uygun olacaktır.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.