Mutlu Kaya’da İstifa Ediyor

Mutlu Kaya’da İstifa Ediyor
Sağlık sen Genel başkan yardımcısı Mutlu Kaya Ak Parti’den milletvekili olmak için görevinden istifa ediyor

Sağlık sen Genel başkan yardımcısı Mutlu Kaya Ak Parti’den milletvekili olmak için görevinden istifa ediyor

Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısı Mutlu Kaya, Haziran ayında yapılacak genel seçimlerde aday olmak amacıyla görevinden istifa ediyor. Edindiğimiz bilgiye göre Kaya, salı günü memleketi Kahramanmaraş da bir basın toplantısıyla adaylığını açıklayacak.

Teşkilat tarafından sevilen bir isim olan Mutlu Kaya, Kahramanmaraş'da sendika şube başkanlığı yaptı. Sağlık Memuru kökenli olan Kaya, Biyoloji mezunudur.  Genç ve çalışkan Genel Başkan Yardımcısı Kaya'nın vekilliğine kesin gözüyle bakılıyor.

Mutlu Kaya, 112'lerde eski sistem çalışmaya devam edilmesi, Lisans tamamlama ve yıpranma payı için mücadele verdi.

Darbelere karşı Memur Sen olarak yapılan eylemlerde ön saflarda yer alan Kaya, İsrail'in Filistine yaptığı zulmü yüksek sesle haykırmaktan geri kalmadı.

Devletin içine sızmış paralel çetelere savaş açan Kaya, Devlet içinde Devlete izin verilmeyeceğini anlayışını benimsemiştir.

Mutlu Kaya Kimdir?

1980 yılında Kahramanmaraş/Andırın ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kahramanmaraş’ta tamamladı. Lise öğrenimini 1998 yılında Pazarcık Sağlık Meslek Lisesi Sağlık Memurluğu Bölümü'nden, üniversite öğrenimini 2003 yılında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İnşaat Bölümünden, 2005 yılında aynı üniversitenin Tıbbi Laboratuar Bölümünden ve 2010 yılında yine aynı üniversitenin Biyoloji Bölümünden mezun olarak tamamlayan Mutlu Kaya, yüksek lisans eğitimini Beykent Hastane ve Sağlık Kurumları Yöneticiliği alanında yapmaktadır. 2002 yılında Kahramanmaraş Devlet Hastanesi'nde sağlık memuru olarak göreve başladı. 2004-2006 yıllarında YÖK'e bağlı olan Türkiye Öğrenci Konseyi Yönetim Kurulu Üyeliği ve Kahramanmaraş Konsey Başkanlığı yaptı.2007 yılında Kahramanmaraş Sağlık-Sen Yönetim Kurulu Üyeliği’ne seçildi. 2010 yılında yapılan seçimle de Şube Başkanlığı’na seçildi. Kaya, birçok vakıf, dernek ve sivil toplum kuruluşlarının yönetim kadrosunda da çeşitli görevlerde bulundu.

Sağlık-Sen Genel Merkezi tarafından 25-26 Ağustos 2012 tarihinde gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurulu'nda Genel Başkan Yardımcısı (Basın ve İletişim) seçilen Mutlu Kaya, 10 - 11 Ocak 2015 tarihinde yapılan 5. Olağan Genel Kurulda yeniden Genel Başkan Yardımcısı (Basın ve İletişim) olarak seçildi. Mutlu Kaya, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.